Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door: Paul Meeus
 
Zaterag, 25 juli 2009
 
De Hemelrijders verslaan de Hellen (van de Ardennen)

Afgelopen zaterdag weer eens mee geweest met een trainingsrit, nu een keer diep in de Ardennen. 8 man sterk : Hendrik Dejonckheere, Paul Meeus, Peter Hamilton, Jan Wellens, Jacques Muscus, Raymond Jansink, Bas van Riel en Marius De Vries.

De tocht ging vanaf Remouchamps en via dorpen en stadjes zoals : Aywaille, Lorcé, Stavelot ,Trois Points (rustplaats) en nog meer andere kleinere dorpjes. Vanaf het begin was het duidelijk dat het moeilijk zou worden. Niet alleen de 8 beklimmingen maar ook het weer speelde parten. We hebben onderweg één fikse bui gehad en daarna nog wat kleinere buien. De temperatuur was ook niet echt om te zeggen : Joepie de Poepie. Maar we waren nu eenmaal daar en niets hield ons tegen.

Ardennen 2009_1Ook niet een auto die op zijn kop lag, lichten en radio stonden nog aan. Maar geen bestuurder of anderen in de buurt te verkennen.

De beklimmingen waren best pittig waarvan eentje zelf een stuk van 17% was. (Daar moest deze jongen toch even van de fiets). Maar een klein stukje lopen en daarna weer snel op de trappers zodat ik niet te ver achter zou komen. Ik voelde me soms wel de Kenny Van Hummel van WTC De Hellen. Nu weet ik pas wat deze jongen heeft doorgemaakt tijdens de toer om steeds als enigste en als laatste aan te komen boven aan de top van een beklimming. Respect daar voor Kenny.

 

Tijdens de pauze kreeg Raymond nog pech. Namelijk zonder te fietsen kreeg hij een lekke achterband. Raar maar waar!!! En toen we wederom wegreden kreeg hij na een 100-tal meter wederom een lekke band. Wat bleek : zijn lint van de velg was stuk en zodoende prikte er een spaak door zijn binnenband.
Maar doordat iemand op het idee kwam om een oude binnenband kapot te knippen en zo een soort lint te maken konden we onze weg weer verder zetten.
Ardennen 2009_2Onderweg ook nog even gestopt bij het monument van Eddy Merckx, ons allen wel bekend neem ik aan. Dit standbeeld staat bovenop de Stockeu. Een vriendelijke man nam een mooie foto van onze groep. Ik moet zeggen dat het weer een fantastische dag was en ik wederom geen spijt heb gehad dat ik deze tocht weer heb meegedaan. Alleen jammer van de buien want dalen in de regen, met nat wegdek is toch niet mijn ding. Best momenten gehad waar ik de remmen heb laten werken. Remblokjes zijn tevens al vervangen omdat dit wel nodig was.

De volgende dag wel wat last gehad van spierpijn maar dat had ik er wel voor over.

up