Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen


Voorbereiding en start 

Dit seizoen hebben enkele renners de vele klim- en lange afstandsritten benut om in optima forma aan de start te verschijnen voor de rit Mendig-Budel . Deze tocht gaat over 230 km en er moeten niet minder dan 2400 hoogtemeters gemaakt worden. Het is voor het eerst dat deze tocht op het programma staat en is het alternatiefvoor Diekirch Valkenswaard, een tocht die jaren op het programma heeft gestaan.Groepsfoto16 Hellenrijders en drie chauffeurs staan vrijdag 6 juli bij de Deel klaar om met een busje en twee auto’s naar Andernich (D) te rijden. Oh ja, supporters hadden we natuurlijk ook om ons uitgeleide te doen en een groepsfoto is gauw gemaakt. We zijn net vertrokken als Jos Goossen bericht krijgt van het thuisfront dat zijn vader net overleden is; niet geheel onverwacht maar toch ook niet voorzien, als je tenminste kunt spreken van een voorziene dood. De auto met Jos erin keert terug en Arno belt Hendrik op en laat weten dat ze wat later zullen aankomen in het hotel.

Het hotel in Andernich is werkelijk een plaatje met uitzicht op groene heuvels langs de oever van de Rijn. Het mooie zomerse weer nodigt jong en oud uit voor een wandelingetje langs de kade. De kamers worden snel ingenomen. Om in de goede stemming te komen of om de zenuwen te bedwingen drinken we een grote pint op het terras gelegen aan de oevers van de Rijn. Er is hier ook een opstapplaats voor een boottocht maar daar wagen we ons niet aan.

Er wordt volop gespeculeerd over het weer, over het wel of niet gebruiken van Jellys(?), het mogelijke alternatief over de groepjes die gevormd gaan worden (van 2 gaat het naar 3), maar wie bij wie blijft is na de pint nog niet duidelijk.  Hendrik heeft bij de Pizzeria om de hoek tafels gereserveerd. We krijgen een soepje of salade als voorgerecht en natuurlijk een pasta als degelijke voedingsbodem voor de tocht van morgen.

 

 
 door Maaike Dejonckheere
Foto's:   Marcel van Gorp :  Bekijk ze hier
Website van Swac :  Bekijk ze hier

 

 

 

 

Daarna slenteren we nog even door het eeuwenoude stadje met stadswallen en burcht. Andernich ligt op 14 km van Mendig en is een toeristische trekpleister. De keurig aangelegde fietspaden en bewegwijzering nodigen uit om hierzeker nog eens terug te komen. Rond 21.00 uur trekt iedereen zich terug op de kamer voor een hopelijk goede nachtrust. Helaas, het straatlawaai van enkele dronken lui heeft menigeen uit de slaap gehouden tot grote ergernis van vooral zoonlief Dieter.

20120706_mendig-budel_2Het ontbijt is voortreffelijk en om 7.00 uur fietsen we naar de startplaats in Mendig. Is het in Diekirch een drommen en gedrang, hier in Mendich verloopt alles minder massaal, (250 deelnemers) en dus relaxed. De burgemeester van Cranendonk, zelf ook in fietstenue, geeft het startschot en zal vanaf de derde rustplaats mee fietsen tot in Budel.

  

Bij de start houden de leden van de zogenaamde groepjes elkaar 20120706_mendig-budel_1nauwlettend in het oog maar na de eerste beklimming, die meteen bij het uitdraaien van het dorp begint, raakt iedereen elkaar een beetje kwijt. De ene beklimming volgt na de andere. Het komt er toch op aan om je eigen tempo te volgen en bij de rustpauzes elkaar weer op te zoeken.

Ergens vooraan zitten Jos de Volder, Marcel, Sjef, Wout, Roy, Dieter en Tijl, maar ook zij zullen als individu of met z’n tweeën verder fietsen.

 

up
StartVorige123VolgendeEinde