Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Andere activiteiten

Zondag, 9 september 2007
 
Familiefietsdag 2007_1Om 13:50 uur reed ik de parkeerplaats achter de Deel op. Als eerste opmerking kreeg ik “Het is wel een familietocht en geen wedstrijd” al naar me toe geslingerd. Waarom ze mij juist hierop aanspreken begrijp ik helemaal niet. Ik kan juist ook erg rustig rijden.

Toon Verdaasdonk deelde de teams in en had voor het gemak maar alvast twee Pieten in het zelfde team ingedeeld. Er kwamen nog een paar Pieten voorbij toen de volgende teams bekend werden gemaakt. Omdat Toon vooral alleen de voornamen gebruikte bij het oplezen wist ik op het einde niet meer precies in welk team ik zat. Maar de nummers 1 tot en met 3 zaten in ieder geval toevallig niet bij elkaar in hetzelfde team. Het was Hendrik, die deel uit maakt van de toercommissie, niet gelukt om dat te voorkomen. Nu liep hij het risico dat zijn achtervolgers hem zouden gaan inhalen, …. maar hij kon nu natuurlijk ook uitlopen.

Gelukkig wist Piet Robben mij te vertellen dat wij samen zouden fietsen, samen met Corry Coppelmans, zijn vriendin Carmen en al zijn kinderen. Als derde groep werden we door Toon weggeschoten met een route en een lijst met vragen in onze hand.
Er was ook een tijdlimiet vastgesteld. Dit om te voorkomen dat we te hard zouden rijden. Ook was het nu niet meer mogelijk om naar huis te rijden om daar de antwoorden op de vragen via internet op te zoeken. Door Toon werd ons verzocht om niet per telefoon deskundigen te bellen. Dat hebben we dan natuurlijk ook niet gedaan.

Om de twee minuten vertrok een team maar na een kilometer of 4, in de buurt van het Leypark, zaten we weer nagenoeg bij elkaar. Gelukkig trok iedere groep zijn eigen plan en daardoor klonterden we niet echt samen tot één grote groep.
Familiefietsdag 2007_3Na een kilometer of 10 kwamen we bij een eerste korte pauze plaats waar we moesten darten. De meeste dames kwamen er toen toch wel achter, dat het darten wat extra vaardigheden vergt. Onze dames, Carmen en Corry, deden het nog geeneens niet zo slecht want ze raakten toch wel één keer het bord en kwamen zowaar tot een totaal score van één heel punt over twee pijlen. Vergeleken met de andere groepen was dat nog niet eens zo slecht. Alleen Mevrouw Verhoeven scoorde als een man.
Verder had de organisatie (Toon en Neel) gezorgd voor een lekkere versnapering en wat te drinken. Dat ging er goed in. Er heerste daar een gezellige en gemoedelijke sfeer.

 

Familiefietsdag 2007_4Na deze pauze reden we richting Moergestel en daarna naar Oisterwijk. Bij het cafe van Mie Pieters (na ongeveer een kleine 20 km) zochten we het terras op. De Trappist ging er goed in. Veel tijd om deze op ons gemak op te drinken kregen we van Toon niet. Hij verzocht telkens een groep om weer te vertrekken.Toen we de route eens verder goed bekeken zagen we dat we na twee regels al weer terug waren in Tilburg. Dus dat was gemakkelijk. Langs de weg van Moergestel naar Tilburg nog wat actie foto’s gemaakt van onze groep.

 

Het weer was trouwens erg goed om te fietsen. Het was droog, niet te heet, niet te koud… precies in de prik. Via Leypark en Goirle reden we recht naar Cafe Kerkzicht in Riel. Hoe Neel het doet weet ik niet maar hij zat daar allang achter een Trappist. De eerste consumptie was van de club. 

Wij waren de tweede groep die binnen was. Daarna volgden al snel de volgende groepen. Daar was ook aanwezig onze Rielenaar Dyon Staps. Toch leuk dat hij ons mentaal ondersteunde. Maar die Trappist zal wel de eigenlijke reden zijn geweest.

Toen iedere groep binnen was gekomen vond er een heuse loterij plaats. Egbers Optiek, Rings en Sinis waren leveranciers van wat leuke cadeaus. Familiefietsdag 2007_2De hoofdprijs, een verrekijker, werd gewonnen door de zoon van Piet Robben. Na een tiental trekkingen was de hele familie Robben voorzien. Dat viel wel behoorlijk op. Hoewel het eigenlijk niet zo opviel, zagen we dat op het einde, ook de familie Jansink geheel in de prijzen was gevallen. Neel was zo enthousiast bezig dat hij alles ging verloten. Zelfs bijna zijn eigen vrouw. Dat ging redelijk ver en we hebben toen zijn enthousiasme moeten intomen. Gelukkig kwam hij toen weer bij zijn positieven.

Na nog wat napraten en toch ook nog een Trappistje zijn we tussen 18:00 en 19:00 allemaal langzaam met een zeer tevreden gevoel weer naar huis gefietst. De organisatie heeft er alles aangedaan om het een leuke dag te laten zijn. En daar zijn ze goed in geslaagd.

Familiefietsdag 2007_5Uh jaaaaa ….. dat is waar. Er was ook nog een uitslag. En hoe Hendrik het voor elkaar kreeg weet ik niet maar hij staat weer steviger op de eerste plaats. Verder was iedere groep redelijk op tijd binnen. Alleen de groep van Neel, hoewel hij in de organisatie zat, heeft er 20 minuten te kort over gedaan. De vragen waren nagenoeg door iedereen goed beantwoord. De organisatie had nog gedacht dat de vragen te moeilijk waren. Ja, onderschat de kennis van onze leden en hun familie niet. Zeker de kinderen hebben daar veel aan bijgedragen. Het is niet voor niets dat in de eerste drie teams in de uitslag veel kinderen zaten.

De uitslag:

1. Hendrik Dejonkheere, John, Denis en Amber van Kollenburg en Theo en Nel Coehorst (145 punten)
2. Raymond, Anne-Marie, Manon en Jeroen Jansink en  Marc, Lisette, Evie en Marjolein van Riel(120 punten)
3. Corrie Coppelmans, Piet, Sam, Thuur en Levi Robben, Carmen Klomp en Piet Kuijten (115 punten)
4. Sjef en Maria Verhoeven en Piet en Frank van Tongeren (110 punten) 5. Peter en José Hamilton en Huub en Toos de Bie (90 punten)
6. Neel en Corrie Spapens, Annette en Thijs van Nunen en Ad Sprengers (85 punten)  

up