Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Andere activiteiten

Door: Piet Kuijten
Foto's (42stuks): Rinus Spijkers en Piet Kuijten
Originele foto's (49 stuks) om te downloaden
 
Zondag, 15 oktober 2006
 
Wandeltocht langs de Ley_1Voor de tweede keer organiseerde Theo Coehorst een wandeling voor onze leden, hun partners en huisdieren. Deze keer door de bossen van Gorp en Roovert. Allemaal bekend gebied voor mij. Tijdens mijn hardloopperiode heb ik hier regelmatig mijn kilometers gemaakt. Door de marathontraining heb ik ook elk paadje leren kennen. Ook tijdens mijn ATB-training heb ik deze paadjes op een andere wijze leren kennen. Het was daarom wel leuk om deze ook eens wandelend af te leggen. Bij iedere discipline ervaar je hetzelfde pad op een geheel eigen wijze.

Ons vertrekpunt was juist voorbij de laatste boerderij op Breehees. Toen we daar stonden te wachten verscheen plotseling Frans de Peffer op zijn nieuwe Rings-veldfiets. Het was toch een wandeltocht, of niet soms? Maar Frans doet niet aan wandelen. En na een kort praatje verdween hij weer uit het zicht.

De route weet ik niet meer precies. Ik was naast wandelaar ook fotograaf en daarom lette ik helemaal niet op de route. Wel of ik mooie en leuke plaatjes kon schieten. Ondanks mijn eenvoudige camera bestond mijn vangst toch uit enkele zeer mooie plaatjes. Ook Rinus Spijkers heeft zes mooie foto’s aangeleverd.

Theo had gekozen voor een tocht in de buurt van de rivier de Ley. Mijn favoriete hardloop- en mountainbike parcours. Dat is een werkelijk schitterend gebied. Ik snap dus ook niet dat de groep die zich bij het vertrekpunt verzameld had niet nog groter was. Toch hadden zich 5 mensen meer aangemeld dan vorig jaar.

 

Nadat enkele mannen hun territorium hadden afgebakend wilde één van onze dames hetzelfde doen. Maar ja, dan kost dat haar meer tijd dan de mannen. Even wachten was dus wel zo netjes.

Theo had ook het weer goed in de hand, net als de rest van de organisatie. Een zonnetje scheen en het was lekker droog. Een eventueel windje was toch geen probleem omdat we in de bossen liepen. Op sommige plaatsen was het wel drassig en er waren soms grote plassen. Voor mij, als fotograaf, hoopte ik op een aantal leuke situaties maar iedereen hield droge voeten.

Juist voordat we op de pauzeplaats aankwamen liepen we allemaal aan de rechterkant van de asfaltweg, behalve Theo Coehorst. Hij zei dan ook dat hij als enige goed liep, want dat hoort zo… aan de linkerkant van de weg.

Tijdens de pauze werden we weer goed voorzien van vruchtendrank of koffie en gevulde heren. Nadat ik een aantal pauzefoto’s had genomen zorgde ik er voor dat ik, in de buurt bleef van Peter Zoontjes. Hij had zijn klein oranje rugzakje weer aan en ik nam aan dat hij daarin wel weer een borrel had zitten. En ja hoor…, dit maal was het Oezo uit Griekenland. Vorig jaar had hij een Schrobbeler bij zich met twee mooie glaasjes. Peter had toen, samen met Neel Spapens en Rinus Spijkers, dit flesje soldaat gemaakt. Dit jaar had Peter aan iedereen gedacht. Hij had vele plastic bekertje bij zich, zodat meer wandelaars ervan konden genieten. En die Oezo ging er werkelijk goed in. Net als bijen zwermden de andere wandelaars toen om hem heen. Peter…. bedankt, namens iedereen.


Toen we daarna weer verder gingen, liepen we allemaal aan de linkerkant van de asfalt weg….. behalve Theo!!! Gelukkig was het maar een kort stukje asfaltweg. Snel weer de bospaden op.

Nadat we opnieuw langs de Ley liepen gingen we hierna richting Breehees, het eindpunt. Iedereen was het er over eens dat het weer een schitterende wandeling was geweest. Theo, alweer van harte bedankt voor de organisatie en volgend jaar zie je ons allemaal weer terug.

up