Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Andere activiteiten

Door: Piet Robben
Fotorapportage: Piet Robben en Peter Zoontje

 
Vrijdag, 25 februari 2012
 
Gezellige eerste wielerquiz_1De proloog van het nieuwe seizoen was dit jaar niet de openingsrit, maar een heuse wielerquiz. Op zaterdag 25 februari, een week voor de openingsrit, werden de wielerliefhebbers getrakteerd op een avondje fietsvermaak. De evenementencommissie had op de algemene ledenvergadering de quiz al aangekondigd en in twee nieuwsbrieven werd er ook nog reclame voor gemaakt. Uiteindelijk hebben zestien leden het aangedurfd om te strijden voor de titel ‘WTC de Hellen wielerkenner van het jaar 2012’. Helaas bleef de opkomst wat achter bij de verwachting, maar de sfeer en het enthousiasme van de deelnemers overstemden de matige opkomst.

Er werden zeven rondes van tien vragen gespeeld, elke ronde had een ander onderwerp. Er waren vragen over onder andere de Tour de France, de wereldkampioenschappen, het veldrijden/mountainbiken en er was ook een ronde over onze club. De deelnemers maakten zelf duo’s en alle ogen waren gericht op Maarten Scholtze, niet in de laatste plaats doordat hij zelf vaak riep dat  hij hier wel even de eerste prijs zou gaan wegkapen. Samen met Huub de Bie probeerde hij die uitspraak waar te maken. Uiteindelijk hebben Maarten en Huub de finale gehaald, naast Marcel Konings en Toon Verdaasdonk, maar daarover dadelijk meer.      

 

Voor de pauze werden er vier rondes gespeeld en na de pauze volgden de laatste drie rondes. Tussendoor moesten de deelnemers ook proberen punten te scoren in de bonusronde: bij tien foto’s van fietsen van onze leden moest de juiste naam gevonden worden. Achteraf bleek dat toch een moeilijkere opgave dan de organisatoren hadden verwacht.

 

De pauze werd gebruikt om wat lekkers op tafel te zetten en om de messen te slijpen voor het tweede deel. Na zeven rondes en de bonusronde kon de balans worden opgemaakt: twaalf punten voor het duo met het minste aantal goede antwoorden, 57 en 58 punten voor de finalisten. De finaleronde was anders van opzet: ieder moest voor zichzelf strijden. De vragen veranderden van weetvragen in gokvragen: hoeveel moet een racefiets minimaal wegen bij de profs; hoe lang deed de winnaar van de Tour de France 2011 in totaal over alle ritten en met hoeveel punten werd Arno Brouw Hellenrijder van 2011? En hier viel onze Maarten finaal door de mand. Zijn maatje uit de voorronde (Huub) ging met de eerste prijs aan de haal en Maarten werd slechts vierde.

 

Na de uitreiking van de prijzen (waaronder een krat Kwaremont bier) en een woord van dank aan de presentator van de avond (Coen Verbeek) werd er aan de bar nog gezellig nagepraat. De deelnemers, de leden van de evenementencommissie en de organisatoren waren het unaniem met elkaar eens: we zijn weer een geweldige activiteit rijker binnen onze club. Dat betekent dus dat de wielerquiz volgend jaar weer op de kalender zal staan. Houd de nieuwsbrief in de gaten en doe volgende keer mee, want het is behalve een spannende avond ook een leuke avond.

up