Kalender
Door: Toon Verdaasdonk
Dit succes was zeker te danken aan een viertal factoren:Foto's : Paul Meeus. Bekijk de fotoreportage Foto's : John Van Kollenburg. Bekijk de fotoreportage Als eerste kunnen we natuurlijk stellen dat het weer 120% mee heeft gezeten. Zonnig, 14°C en niet al teveel wind. Tweede belangrijke factor voor het slagen van deze rit: 37(!) aanmeldingen, waarvan helaas een drietal mensen zich, door omstandigheden, heeft moeten afmelden. En de 34 fietsers die wel gestart zijn, zijn ook allemaal van het kaliber: sportief en vooral gezellig samen fietsen. M.a.w. de sfeer was top! En de derde factor was: de pauze bij eethuis de Diepen te Milsbeek?! Jazeker, deze was tot in de puntjes geregeld. De uitbater had zich terdege voorbereid en we hoefden dan ook niet te wachten op koffie/thee, want dat stond allemaal klaar. Bovendien was (in overleg) gekozen voor het aanbieden van 1 soort vlaai, wat de verdeling ook gemakkelijker maakte. Deze christoffelvlaai (Deze bestaat uit een zanddeeg bodem gevuld met een heel dun laagje banketbakkersroom, kersen en afgewerkt met een laagje chocoladeslagroom en bestrooid met chocolade schaafsel) is de specialiteit van het huis en dat was te proeven! (volgend jaar iedereen 2 stukken?) Als vierde factor (misschien wel de belangrijkste!) kunnen we stellen dat de prachtige route (bedacht en uitgezet door Marius de Vries), welke we kregen voorgeschoteld het plaatje van deze dag compleet heeft gemaakt. Echt een rit die geschikt is voor alle leden van WTC de Hellen: een vlakke aanloop, enkele "leuke" klimmetjes na een kilometer of 25-30, rustig uitbollen naar de pauze en "het venijn" zit dan in de staart met de bekende lange en korte klimmetjes in Berg en Dal. En dan mogen we natuurlijk nog een vijfde factor toevoegen: de groepsindeling.
|
Dankzij deze reacties werd toch maar gekozen voor het starten in 2 groepen, waarbij de indeling tevoren door de organisatie werd rondgestuurd met daarbij de mogelijkheid om op zaterdagochtend alsnog te kiezen voor een andere groep. (waar mondjesmaat gebruik van werd gemaakt). Zo'n papieren indeling van tevoren geeft trouwens wel rust bij de start en is dus een aanrader voor andere georganiseerde tochten.
Omdat ikzelf in groep 2 reed kan ik natuurlijk niet geheel spreken namens de "snelle" groep, maar het lijkt er wel op dat het goed oppompen van de bandjes door de mensen van groep 2 iets beter wordt beheerst. Als ik goed ben geïnformeerd heeft de "zogenaamde" snelle groep een viertal lekke banden moeten vervangen en dat is wel erg veel op zo'n mooie, droge dag. Of lag het tempo gewoon te hoog? Feit was in elk geval dat na de beklimming van de Geldenberg "groep 1" niet meer werd gezien door "groep 2". (alleen nog eventjes bij de pauze, toen groep 1 met een fikse achterstand kwam aanrijden, terwijl groep 2 allang weer op de fiets zat.) Wat ik ook niet mag vergeten te vermelden is dat Jan van Aarle als enige de moed had om toe te geven en durfde overstappen naar groep 2 (die inmiddels groep 1 was geworden) en Jan heeft dus de pauze overgeslagen. Daar moet ik dan nog wel even bij vertellen dan Jan daarna ook nog eens naar huis is gefietst(!) vanuit Berg en Dal als training voor zijn Alpe d'Huzes (klasse Jan, dat komt wel goed met jou). Toon Verdaasdonk P.S.: deze tocht staat nog als "Berg en Dal" op de kalender, maar zal volgend jaar op de kalender staan onder een nieuwe naam. |
|