Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Vervoer carbonfiets

Vervoer de carbonfiets niet op:
  • een twinny-load, indien je cranckset van carbon is. Je zet je fiets namelijk vast door het aandraaien van een bout op de crank. Bij een carbon crankset is de kans aanwezig dat door het aandraaien scheurtjes ontstaan in het carbon.
  • een fietsdrager waar je het frame (vaak de onderste buis) als het ware inklemt (bijv. bij een dakdrager). Carbon is écht wel een sterk materiaal. Als je het echter gaat inklemmen kan dat, door de oversized buizen, tot gevolg hebben dat het carbon beschadigt en dan bedoel ik niet het uiterlijk maar de constructie.

Het is geen probleem om:
  • een carbonfiets op de fietskar te vervoeren,
  • de carbonfiets liggend in de achterbak van een auto of staand in één van de busjes, die we wel eens ter beschikking hebben, te vervoeren.
  De consequentie hiervan is dat dit type fietsen dus helaas een beperking kent voor wat betreft het vervoer. Ben je in het bezit van een fiets met kwetsbaar materiaal, geef dit dan door aan het betreffende toercommissielid bij aanmelding voor een tocht. Je bent er zelf verantwoordelijk voor om de “beperkingen” van je fiets te melden en er op toe te zien dat je karretje op een juiste wijze wordt vervoerd.

De verwachting van de toercommissie is dat dit in de praktijk niet tot problemen zal leiden. Feit is dat deze fietsen dus alleen maar op de eerdergenoemde vervoerswijze getransporteerd kunnen worden. Deze zullen zo veel mogelijk met enige voorrang behandeld worden bij het indelen van het vervoer.
up