Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Nieuws 2015

Verslag gezinsfietstocht 2016

Door: Piet van Tongeren
Foto's: Piet van Tongeren

 
Zondag, 9 oktober 2016

De uitnodiging liet niets te wensen over, het prachtige herfstweer evenmin.
30 deelnemers, waaronder 16 leden, meldden zich rond 13.30 u bij Mozes. Even een bakje doen en daarna legden de organisatoren Corry Coppelmans en Maaike Soenens ons uit wat de middag ging brengen. Een van de aangekondigde hersenkrakers was een A4-tje met 9 foto’s die we onderweg moesten zien te vinden, vooralsnog een vereiste om goed op te letten.
We werden vooraf ingedeeld in 5 groepen van 6. Dat ik in groep 2 zat met o.a. Gerrit van Heeswijk ontlokte me de uitspraak dat de eerste prijs weg was.
 
  • route 1Een gedeeltelijk cryptische routeschrijving met foto’s zou ons bij de 7 Geitjes in Tilburg brengen. Het vinden van een trap was voor ons lastig, waardoor we via een omweg op het Dussenpad kwamen. De Blaak is toch wel een grote wijk. Van daaruit reden we langs het kerkhof aan de Gilzerbaan en vervolgens het Wandelbos in. Daar werd het pas echt hersenkraken.
     
Voor de volwassenen vragen als:
De Warande is een sterrenbos. Wat wordt hiermee bedoeld?
- In welke stijl is het park aangelegd? Barok, Romaans of Gotische stijl?
- Noem zoveel mogelijk natuurgebieden die binnen een straat van 16 kilometer van de Reeshof liggen.
- Noem zo veel mogelijk wijken uit de Reeshof.

zeven GeitjesVooral voor de kinderen deze vragen:
- Het 7e Geitje verstopte zich in de kast van de klok.
- Noem zoveel mogelijk plekjes op waar de 6 andere geitjes zich verstopten.
- Zeven is een magisch getal. Ken je nog andere verhaaltjes waarin het getal zeven voorkomt?
- Wat zoeken de zeven dwergen in de mijnen?
- Hoe heet het vliegend paard van Hercules?
- Hoe heet de kleine rode draak uit de flim Mulan?
- In welk jaar is Mickey Mouse ontworpen? 1914, 1928 of 1939
- Wat is de echte naam van Dombo het vliegende olifantje?
 
 
Dat vooral Gerrit in zijn element was mag duidelijk zijn. Bij velen kraakte het echt.
Bij de 7 Geitjes was het erg druk en merkten we dat de bedientijd beduidend verschilt met die van de Goirlese terrassen, laat staan met de toppers van de Bockenreyder. Opnemen ging snel maar bedienen….  Gelukkig scheen de zon en was het er heerlijk vertoeven. En het appelgebak was ook heerlijk.
 
Route 2Het tweede deel van de route bracht ons naar de Reeshof, richting station en vandaar over de Oude Rielsebaan naar café Kerkzicht in Riel. We hadden 3 foto’s gemist maar we hadden ook een aantal vragen niet kunnen beantwoorden.

Ook in Riel scheen de zon nog op het terras. En dan komt het onvermijdelijke onderwerp: “Waar is iedereen van onze club?” Zo’n leuk en voor iedereen toegankelijk evenement met vooral aandacht voor kinderen en kleinkinderen.

Maar lang hebben we er niet bij stil gestaan. Je moet het immers gezellig maken met de deelnemers. En zij hebben een hele gezellige middag gehad.
En ja hoor, groep 2 had de eerste prijs. Niet alleen de spreekwoordelijke eer maar er waren zelfs nog volop leuke prijsjes voor de eerste groepen. Fantastisch geregeld.
Corry en Maaike, bedankt en graag tot volgend jaar.
 
up