Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Nieuws 2015

Wegkapiteins gezocht…….

Door: het bestuur
 
Woensdag, 02 december 2015
 

'Wegkapitein' voor veiligheid wielrenclubjes.

Fietsen kan iedereen, veilig fietsen is een kunst. Zeker als je in een peloton van veertien renners met een gang van 30 kilometer per uur over de openbare weg rijdt.
Daar kom je ook die slingerende kinderfiets tegen. Of een overstekende hond. Of een gapend gat in het asfalt. Zo'n peloton heeft behoefte aan een leider, een kapitein.veiligheid begint bij jouw
In de periode 2010 - 2012 is het aantal wielrenners dat na een valpartij in het ziekenhuis terechtkwam opgelopen van 2000 naar 4200. Vooral in de bebouwde kom gaat het geregeld mis. De meeste ongelukken zijn aanrijdingen tussen gewone fietsers en wielrenners.
Door hun gejakker hebben wielrenners geen al te best imago. (BRON: Roel Pauw, NOS)

  

Govert van Gorp

  Daarom willen wij ook graag ons groepje wegkapiteins aanvullen, in alle snelheidsgroepen, zodat uiteindelijk alle neuzen dezelfde kant op staan wat betreft veilig fietsen. Wij willen niet 1 wegkapitein in een peloton, maar 2 of 3. Zo krijgen ze ook meer tijd om zich te bekommeren over nieuwe leden, leden die moeite hebben het tempo bij te houden, leden die zelf niet in de gaten hebben dat ze voor een onveilige situatie zorgen.

safety firstGelukkig gaat het over het algemeen goed, maar het kan geen kwaad van tijd tot tijd de puntjes op de i te zetten.

Meld je daarom aan als wegkapitein bij Govert van Gorp via e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Govert van Gorp en Marc Brock zullen deze workshop 'Bewustwording van veiligheid' samen verzorgen. Het is gebaseerd op de NTFU cursus Wegkapitein en zal maximaal een dagdeel duren, aangepast aan de onderwerpen die belangrijk zijn voor onze club.

 

 

Marc BrockNamens het bestuur

up