Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Nieuws 2015

Jonge klimmersbenen gezocht

Door: Jan van Nunen
Foto's: internet

 
Dag, 17 april 2016
 

Zaterdag 23 april gaat het gebeuren. De jaarlijkse klimclinic staat dan op de kalender. Voor alle leden die graag een keertje meegaan met een klimrit maar niet zo goed durven. En voor alle nieuwe leden vol ambitieuze plannen zoals fietsen in de Vogezen of de Mont Ventoux opgaan.

Wat gaan we doen?
We gaan het klimmen en dalen oefenen op een klein parcours op de grens van Zuid Limburg en de Voerstreek. Een rondje is ongeveer 25 kilometer lang. De omgeving is prachtig en levert schitterende vergezichten op. We gaan allemaal voor twee rondjes en de fietsers die dan nog wat over hebben kunnen nog een derde rondje doen. De clinic combineert theorie en praktijk. Bij de start krijg je een korte instructie en daarna gaan we direct aan de slag. Onderwerpen als je houding, hoe door bochten gaan en hoe remmen krijgen de aandacht. Bovenop de heuvels stoppen we steeds, kijken we even terug hoe het ging en voegen een beetje theorie toe. Doordat we het rondje twee of drie keer doen leer je de beklimmingen en afdalingen kennen en kan je jezelf steeds een beetje terras Lodge 7verbeteren. We zullen ook tips geven over kleding en voeding tijdens klimritten. Halverwege de tweede ronde pauzeren we en is er koffie en gebak. Bij het startpunt in Teuven is een mooi terras en daar nemen we na afloop nog wat te drinken.terras moeder gans

 

 Verplichte kost

Voor leden die willen klimmen en dat nog nooit hebben gedaan is de clinic eigenlijk verplichte kost. Uiteraard komt het je techniek ten goede. Maar misschien nog wel belangrijker: de veiligheid voor jezelf én de andere leden neemt toe. De clinic is echt bedoeld voor beginners. Ook als je niet meer hebt beklommen dan de vier bultjes op dinsdagavond, ben je van harte welkom.grafiek Camerig

Henk Zoontjens en Joop Floris tekenen voor de organisatie. Raymond Jansink en Jan van Nunen zijn de instructeurs. Neem gerust met een van deze personen contact op als je vragen hebt. Zij staan je graag te woord. We maken er een leuke, gezellige en leerzame dag van. Als herinnering aan je eerste echte klimrit worden foto's gemaakt. Lijstje zelf verzorgen. En wees gerust: wij gaan alleen bij droog weer. 

Filmpje
Joop heeft in 2012 zelf aan de klimclinic deelgenomen en daarvan een erg mooi filmpje gemaakt, zie: Filmpje uit 2012.

Waarschuwing:
klimritten zijn verslavend. Heb je eenmaal de smaak te pakken dan offer je heel wat zaterdagen in het voorjaar en de zomer op aan klimmen en dalen. Tijdens vakanties gaat de fiets mee. En je gaat de tv-uitzendingen van de Tour, Giro en Vuelta met een andere bril bekijken. Dus weet waar je aan begint!

heuvels in Limburg

up