Zorgvuldig voorbereid Na een zorgvuldige voorbereiding, een geslaagde promotiecampagne, waarbij de aanmeldingen on hold moesten worden gezet en weer open, konden er 45 leden deelnemen aan Hap Trap. Het opzetten van de tent op woensdag werd door windvlagen en slagregens nog uitgesteld tot vrijdag. Henk en Marc klaarde met zijn tweeën de klus om de tent op te zetten. Deze stond als een huis en was zeer praktisch ingericht. De locaties in binnen en buitenland waren zorgvuldig geïnformeerd over het tijdschema van de verschillende groepen. In vier pelotons, onder begeleiding van de wegkapiteins werden de deelnemers ingedeeld, waarbij geen onderscheid werd gemaakt in 27,29,31,33 km per uur snelheidsgroepen. Iedereen was gelijk.

Vertrek bij Henk en Marianne en een soepje bij Theo Op de vertreklocatie bij Henk en Marianne, Grote Voort in Hilvarenbeek werden de deelnemers welkom geheten en eerst voorzien van een drankje, een heerlijke amuse, huzarensalade met echt vlees, en voldoende drank. De route ging eerst richting Groot Loo. Via Gorp en Roovert, Gorpsbaantje, Turnhoutsebaan kwam men op de Aerlese heide waar de overheerlijke Courgettesoep klaarstond geserveerd door Theo en Maaike.
Heerlijk tussengerecht bij Jan en Hadewijch Hierna reden de deelnemers letterlijk en figuurlijk over de grens om langs de Regte heide de nieuwe rotonde op de Turnhoutsebaan te nemen. Ondertussen hadden Jan en Hadewijch een heerlijk tussengerecht (parelcouscous) bereid wat bij iedereen zeer in de smaak viel.

|
|
Hoofdgerecht bij Raymond en Annemarie en het toetje van Henk en Lisette Dan moest het hoofdgerecht nog komen bij Raymond en Annemarie. Een niet alledaags gerecht; broodje Bapao met rendang geserveerd met witte en rode kool in het zuur. Het was echt om te smullen. De laatste etappe voerde de deelnemers langs de Beekse Bergen terug naar resort Strijbosch waar de fietsers nog een heerlijk toetje stond te wachten en Paul inmiddels de muziek had verzorgd. Niet een maar drie verschillende toetjes. Ananas bavarois, hemelse modder en panna cotta met zomers fruit waren met zeer veel zorg bereid door Henk en Lisette.

Een zonovergoten editie met alleen maar blije gezichten Het was mooi om te zien hoe de verschillende kookduo’s de deelnemers op hun locaties er alles aan deden op de gasten te verwennen. Gastvrijheid ten top. Zonder hun medewerking was het niet mogelijk geweest. Dank daarvoor. Meestal zien de toetjes van WTCers na een Hellenrit er afgepijnigd uit, maar op deze zonovergoten dag waren er alleen maar blije gezichten te zien.

Organisatie Hap en Trap 2025
|