Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Recent nieuws

Komt dat zien! Film Acht van Chaam.

De koers 7 jaar gevolgd
Maar liefst zeven jaar lang (!) werden de vrijwilligers van de Acht van Chaam gevolgd voor deze documentaire. De makers zijn in het dorp opgegroeid en maakten als kind mee dat oud-wielrenners als Wim van Est en Rini Wagtmans op de dag van De Acht van Chaam bij hen in de tuin koffie zaten te drinken.

In de heroïsche documentaire De Acht – de koers staat nooit stil… volgen we de vrijwilligers die ieder jaar weer een klein wonder verrichten. Met veel liefde, veerkracht en doorzettingsvermogen biedt dat kleine dorpje ieder jaar dapper weerstand tegen de snel veranderende buitenwereld. Eén dag per jaar stijgt het dorp boven zichzelf uit. De wielerkoers is zelfs uitgeroepen tot immaterieel erfgoed.

De Acht is niet alleen van levensbelang voor de leefbaarheid van het dorp, dat is het ook voor de leden van het comité. Als Corona uitbreekt en een van de belangrijkste vrijwilligers overlijdt (Theo was al 50 jaar lid!), staat het belangrijkste evenement van Chaam danig onder druk.

 

Film van 65 minuten met achteraf een vragensessie
De film duurt 65 minuten en daarna kan het publiek vragen stellen aan een van de makers: Frank van Osch! Hij is naast documentaire maker ook singer-songwriter én schrijver van de slot-song van de film en zal die live ten gehore brengen, en misschien doet deze Brabantse zanger ook nog wel een toegift!

In de foyer wordt het vervolgens vast ook gezellig napraten met elkaar en zullen vast en zeker herinneringen gedeeld worden. Neem dan ook gerust foto’s, krantenartikelen, souvenirs etc. mee!

Film over de Acht van Chaam op woensdagmiddag 3 januari om 14:00 uur in het Jan van Besouw!

Een voorproefje
Bekijk via deze link alvast de trailer van deze film.

Kaartje bestellen
Een ticket kost 6 euro (incl. fee/transactiekosten) en is te koop via de volgende link of bij de kassa in de foyer, geopend van maandag t/m vrijdag van 1400-17:00 uur.

Heel graag tot dan!

up