Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Recent nieuws

Opgeven voor 11 stuwmerentocht: 5 en 6 augustus

We gaan in augustus een klein uitstapje maken voor iedereen die “meer” wil dan alleen een ritje en dan naar huis!

Bikepacking
In het weekend van 5 en 6 augustus wordt de eerste bikepacking-tocht georganiseerd. Bikepacking is de nieuwe trend en komt voort uit backpacking maar dan met verschillende lichte fietszakken op de fiets. Dus de minimalistische uitrusting van een rugzakloper gecombineerd met een fiets. Zo kan je alles wat je nodig hebt meenemen voor deze tweedaagse. Kortom, vrijheid en avontuur.

Toffe gravelroute langs 11 stuwmeren
Bram Tankink en Bjorn van de Langenberg hebben een hele toffe gravelroute uitgestippeld langs 11 stuwmeren door de Eifel en de Ardennen. Die is zo gaaf geworden dat we hebben besloten om er een klein en exclusief event van te maken. Dit keer dus stuwmeren als highlights en verder kun je een prachtige tocht verwachten in de grensstreek door Duitsland en België. De meest geschikte fiets voor deze epische tocht door de Eifel is een gravelbike (of MTB)!

180 km in twee dagen
De tocht bedraagt in totaal ongeveer 180 km, onverhard en in de heuvels. Een monstertocht dus, een prachtige route echt voor de gravelbike. Een route om ook in één dag te doen maar dan moet je redelijk jakkeren en de meeste plekken zijn het waard om langer stil te staan. Daarom dus een 2-daagse bikepacking die vertrekt op de grens van Nederland.

Wie durft de uitdaging aan?
Iedereen is van harte welkom. We houden rekening met niveauverschillen in de groep. Voor de overnachting zoeken we een goed maar betaalbaar onderkomen. Pauzegelegenheid onderweg voor een drankje en lunch zijn er voldoende en kiezen we ter plekke in onderling overleg.

 

Inschrijven tot 14 juli mogelijk
Omdat het nodig is om een geschikte plek voor de overnachting te kunnen reserveren is het noodzakelijk om je tijdig op te geven. De inschrijving voor deze unieke tweedaagse loopt tot 14 juli.

Aanmelding via onze website
Aanmelding via de website en geef daarbij aan of je wil rijden en hoeveel fietsers en fietsen je kunt vervoeren. Voor meer info, neem contact op met Arno Brouw (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of 06-1631 1481).

De gravelcommissie,
Arno Brouw, Denise Dingemans en Jan van Nunen

up