Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Recent nieuws

Driedaagse Hageland: 23 t/m 25 juni

Een weekend gravellen in het Hageland: Toscane dicht bij huis

Uniek op de gravelkalender zijn de long weekends. Welgeteld vier staan er op de planning. Net terug van een eerste weekend gravellen in de omgeving van het Dijleland en Meerdaalwoud, waar we hebben kunnen genieten van een veelheid aan mooie gravelwegen door het open veld en de paadjes langs kronkelende riviertjes, richten we ons al weer op een volgend weekend.

Hageland: Toscane dicht bij huis

Wie droomt er niet weg bij de beelden van de Strade Bianche? Het stof, het grind, het landschap, de heuvels, de heroïek, ... Het Hageland kookt een receptje met al deze ingrediënten, maar dan dichter bij huis. Net zoals in Toscane, wemelt het in het Hageland van de slingerende grindwegen. Het gaat er goed op en af, en je fietst er ook tussen de wijngaarden!

Over een nauwkeurige afbakening van het Hageland bestaat geen eensgezindheid. De omschrijvingen van de diverse Belgische instanties verschillen nog al eens. Voor ons weekend gaat het om het gebied tussen de gemeenten Leuven, Aarschot, Diest en Tienen.

Van vrijdag 23 juni tot en met zondag 25 juni gaan we gravellen in dit gebied.

Iedereen is van harte welkom. We houden rekening met niveauverschillen in de groep. Voor de twee overnachtingen zoeken we een goed maar betaalbaar onderkomen. Lunch en avondeten kiezen we ter plekke in onderling overleg.

 

De routes

De routes zullen op maat zijn voor gravelfanaten, maar ook met mountainbike of crossfiets kom je aan je trekken. Het offroadpercentage bedraagt ongeveer 70%.
De routes lopen over bochtige grind-, kei- en asfaltwegen, die soms ferm op en neer gaan. Op enkele korte stukjes kun je je techniek op de fiets demonstreren zoals een single track met wat wortels of een afdaling met wat stenen. Maar als het je te technisch lijkt dan is het ook geen ramp als je even afstapt.

In het algemeen kun je rekenen op gravelwegen die ook in de herfst en de winter goed berijdbaar blijven maar die in juni stoffen als in Toscane. Ook in het Hageland is het klimmen, dalen en klimmen over goed lopende gravel-, grind- en keiwegen. Auto’s kom je er amper tegen en de natuur is om echt even van te genieten.

Zelfs met een hele rijke fantasie is het lastig om ergens langs de routes iets als de Piazza del Campo in Siena te zien maar je zult na afloop moeten toegeven dat het Hageland offroad-fietsers veel te bieden heeft. Gravel grinders weten het al langer: de echte fun begint pas eens je het asfalt verlaat.

Aanmelden voor de Driedaagse Hageland

Weet je al vrijwel zeker dat je meegaat? Doe dan z.s.m. een vooraanmelding. Op basis daarvan gaan we op zoek naar een overnachtingsplek, het vervoer regelen en een inschatting maken van de kosten. Definitieve aanmelding en betaling: uiterlijk zondag 28 mei. Aanmelding via de website of neem contact op met Arno Brouw (bikezilla@ziggo,nl of 06-1631 1481) voor het aanmelden of meer info.

Interesse in gravellen?

Fiets dan eens mee op een zaterdagochtend. Zorg dat je in de gravel app zit. Daar vind je oproepen, nieuwtjes en ideeën over het gravellen.

De gravelcommissie,

Arno Brouw, Denise Dingemans en Jan van Nunen

up