Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Recent nieuws

Wie gaat er mee gravellen?

Voorbij de hype
Wie het wielerwereldje volgt weet het: gravellen is voorbij de hype. De NTFU heeft het een mooie plek gegeven. De gravelfietsen zijn niet aan te slepen. En massaal worden gravelritten georganiseerd. Heel begrijpelijk. Want typerend zijn de mooie vergezichten, het avontuurlijke karakter, de wegen door het open veld en de paadjes langs kronkelende riviertjes.

Een groeiende fanatieke groep
Sinds een jaar of twee gravellen we binnen onze club. We tellen een stuk of tien fanatieke gravelaars. Aangevuld met diverse leden die ons op incidentele basis vergezellen. De groep gravelaars groeit gestaag. Elke zaterdag gaan we op pad. Meestal vanuit Goirle. Enkele keren ook op verplaatsing. Ideaal is een gravelbike, maar meefietsen met een ATB of een veldrijder kan ook prima. De gemiddelde snelheid ligt hoger en de actieradius is groter dan bij ATB’en. We permitteren ons de nodige vrijheid tijdens het rijden. Een keer flink doortrekken op een lange strook mag gewoon. Aan het eind daarvan wacht iedereen toch op elkaar. Een tweede pauzeplek tijdens een lange rit? Waarom niet. Een foto maken? Geen punt. Kortom: nie mauwen!

Meerdaagse avonturen
Uniek op de gravelkalender zijn de long weekends. Welgeteld vier staan er op de planning. Eerste driedaagse gaat naar het Meerdaalwoud. De streek waar dit jaar het WK gravel wordt verreden. Verder gaan we naar zowel het gravelmekka van Nederland (de Achterhoek) als het gravelmekka van België (het Hageland). Tot slot nog een prachtige bikepacking tocht langs stuwmeren in de Eifel. Zie de toerkalender op de website voor de hiervoor gereserveerde weekenden. Tip: blokkeer die weekenden alvast. En om voor dit alles in conditie te komen slaan we in maart een tiendaags trainingskamp op in Andalusië. We laten geen gras over het gravel groeien.

 

Driedaagse Meerdaalwoud
Van vrijdag 5 mei tot en met zondag 7 mei gaan we daar gravellen. Een parel ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Leuven. Het gravelplatform Grit raakt maar niet uitgeschreven over de “landschapsschilderijen” die je er na elke bocht aantreft. In Vlaams Brabant zijn ze bij de les. In deze provincie omarmen ze de gravelaars en zijn tot op heden al vier toeristische gravelroutes ontwikkeld. Uiteraard gaan we rijden op het parcours van het WK. Het gaat er zo nu en dan best wel wat heen en weer. Iedereen is van harte welkom. We houden rekening met niveauverschillen in de groep. Voor de twee overnachtingen zoeken we een goed maar betaalbaar onderkomen. Lunch en avondeten kiezen we ter plekke in onderling overleg.

Interesse in gravellen?
Fiets dan eens mee op een zaterdagochtend. Zorg dat je in de gravel app zit. Daar vind je oproepen, nieuwtjes en ideeën over het gravellen.

Aanmelden voor de Driedaagse Meerdaalwoud
Weet je al vrijwel zeker dat je meegaat? Doe dan z.s.m. een vooraanmelding. Op basis daarvan gaan we op zoek naar een overnachtingsplek, het vervoer regelen en een inschatting maken van de kosten. Definitieve aanmelding en betaling: uiterlijk vrijdag 28 april. Neem contact op met Jan van Nunen (jcamvannunen@ziggo,nl of 06-11135469) voor het aanmelden of meer info.

De gravelcommissie,

Arno Brouw, Denise Dingemans en Jan van Nunen

up