Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Recent nieuws

Weekend voor gravel-liefhebbers

Weekend voor gravel-liefhebbers en liefhebbers van onverharde paden

Wanneer:
In verband met reisbeperkingen is het momenteel niet makkelijk om te gravelen in het buitenland. In Nederland is het makkelijk om wat gravelritten te rijden. Daarom staat op de kalender van de vereniging een gravelweekend in Nederland gepland op 25 en 26 september. Deze ritten kunnen zowel met een gravelfiets als met een mountainbike worden gereden (advies om banden te monteren van minimaal de 35 mm).

Waar:
Het gebied waar we gaan gravelen zal door jullie worden bepaald. Aan jullie de keuze voor een weekend in Zuid-Limburg of in Noord-Limburg.

Afstanden:
Voor de ritten in Zuid-Limburg moet je uitgaan van een afstand rond de 85 km en rond de 1100 hoogtemeters per dag. Dit alles met mooie stukken gravel maar ook met stijgingspercentages tot 21% en spannende afdalingen. Deze Limburgse routes hebben veel te bieden en 1100 hoogtemeters zijn veel klimmetjes. Een afwisseling met bos en echt mooie gravelpaden. Soms smalle paadjes en af en toe pittige afdalingen. Steeds weer mooie vergezichten over het Limburgse platteland. Eén route wordt door velen aangemerkt als Limburgs mooiste gravelrit.

De ritten in Noord-Limburg gaan over het gebied van de Maasduinen en het Reichswald. Verder moet je uitgaan van een afstand tussen de 85 km en 100 km en rond de 400 hoogtemeters langs de Maas door het mooie Limburg. Je pakt een prachtig stukje Maasduinen mee langs een aantal meertjes. Daarnaast een stukje landelijk Duitsland door het Reichswald, een bos vol met hele mooie brede gravelpaden en met wat klimmen en dalen, heerlijk. Kortom iets meer afstand per dag maar beduidend minder klimwerk en ook minder in stijgingspercentage, maar niet minder mooi.

De keuze voor Noord of voor Zuid Limburg zal worden bepaald door “de meeste stemmen gelden”.

Kostenindicatie:
Dit is afhankelijk van het aantal deelnemers. Voorlopig is de prijs per deelnemer vastgesteld op € 75 voor verblijf en reiskosten. Er zal een hotelkamer voor 2 personen worden geboekt of een campingverblijf (lodge, trekkershut of huisje) voor 2 tot 3 personen per verblijf. Daarnaast komen de kosten van verteer tijdens dit weekend voor eigen rekening. De kosten van verblijf kunnen uiteindelijk lager uitvallen bij een ideale verdeling van de deelnemers over de gereserveerde verblijven.

 

  Interesse?:
Wil jij mee, laat het me dan weten vóór 1 september a.s., dit i.v.m. reservering van voldoende slaapplaatsen. Stuur me een WhatsApp-berichtje of een e-mail met je opgave.

Geef bij je opgave ook door of je voorkeur uitgaat naar het gebied in Noord of in Zuid Limburg en of je met de auto wilt rijden, met opgave hoeveel personen en fietsen je kunt vervoeren. Indien je alléén wil meegaan naar het gebied van je keuze, geef dat dan ook even aan.
Na de inschrijvingsperiode stuur ik alle deelnemers bericht over de verdere invulling van het weekend (tracks, betaling etc.).

Aanmelding:
Opgeven bij Arno Brouw

tel: 0616311481
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

gravel pad
up