Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Recent nieuws

Onze afspraken over corona en fietsen in groepen

Sinds woensdag 19 mei zijn de regels voor buiten sporten versoepeld. Zo mogen fietsers bijvoorbeeld weer samen fietsen, hierbij rekening houdend met 1,5 meter afstand. NTFU adviseert wielrenners met maximaal 14 personen en mountainbikers met maximaal 10 personen in een groep te fietsen. Het bestuur van WTC De Hellen heeft besloten om een maximale groepsgrootte van 10 personen voor beide groepen aan te houden. Zo houd je op een veilige manier 1,5 meter afstand tot elkaar én andere verkeersdeelnemers.

De NTFU en KNWU hebben samen wielersport specifieke adviezen en richtlijnen opgesteld.

Samengevat komt dit op het volgende neer:

Fiets met max. 10 personen
Voor wielrenners en mountainbikers geldt: fiets met maximaal 10 personen in een groep.
Fiets je samen met personen uit hetzelfde huishouden (bijvoorbeeld je partner en kinderen), dan geldt de 1,5 meter afstand tot elkaar niet.
Komen je fietsgenoten niet uit je eigen huishouden? Dan houd je 1,5 meter afstand tot elkaar én tot andere verkeersdeelnemers.
In een groep van maximaal 10 personen kun je makkelijk ritsen en achter elkaar gaan rijden om de 1,5 meter afstand tot tegenliggers en/of inhalende verkeersdeelnemers te houden.
Fiets alleen naast elkaar waar dat kan. Zo niet: fiets achter elkaar. Rits op tijd. Als inhalen of passeren niet mogelijk is, houd je ruim voldoende afstand tot anderen.

Specifiek voor mountainbikers
Respecteer de 1,5 meter afstand tot andere mountainbikers en recreanten.
Bewaar 3-5 fietslengtes afstand tot elkaar op de singletracks.
Ga, waar dat veilig kan, aan de kant voor snellere fietsers.
Wil je iemand inhalen? Houd afstand tot er ruimte is om in te halen en bedank vriendelijk.
Rijd behoudend: neem geen onnodig risico's.

 

 

Verkouden? Blijf thuis
Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus in de lucht. Daarom is het van belang om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Het virus wordt niet via zweet doorgegeven. Gebruik een papieren zakdoek als je je neus moet snuiten en gooi deze na afloop in de prullenbak. Ben je verkouden of voel je je grieperig? Ga niet fietsen, maar blijf thuis.

Gebruik je gezond verstand
Zorg dat zorgprofessionals zich geen zorgen hoeven te maken om een fietsongeluk en rijd behoudend. Het gemiddelde van je fietsrit is even niet belangrijk. En die technische trail of rock garden bewaar je beter voor een volgende keer. We kunnen straks echt wel weer wedstrijden en toertochten rijden.

Houd je aan de regels
Fiets niet met méér dan 10 personen en respecteer de 1,5 meter afstand tot anderen. Samen voorkomen we een tweede golf van het coronavirus.

Wegkapitein
Om de komende tijd de afspraken levend te houden, zal er zoveel als mogelijk bij de clubritten een wegkapitein worden benoemd. Deze wegkapitein is niet de politieagent die toeziet op het naleven van de regels, maar zal bij de start hier wel aandacht voor vragen. We zijn allemaal volwassen mensen, waarvan we mogen verwachten dat zij zich aan deze afspraken kunnen houden, of elkaar hierop kunnen aanspreken.

Het Bestuur van WTC De Hellen

up