Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Recent nieuws

Corona en fietsen in groepen

Sinds maandag 11 mei zijn de regels voor buiten sporten versoepeld. Zo mogen fietsers bijvoorbeeld weer samen fietsen. NTFU adviseert wielrenners en mountainbikers met maximaal 4 personen in een groep te fietsen. Zo houd je op een veilige manier 1,5 meter afstand tot elkaar én andere verkeersdeelnemers. 

De NTFU en KNWU hebben samen wielersport specifieke adviezen en richtlijnen opgesteld. Deze zijn gebaseerd op het landelijk protocol Verantwoord Sporten.

Fiets met max. 4 personen
Voor wielrenners en mountainbikers geldt: fiets met maximaal 4 personen in een groep.
Fiets je samen met personen uit hetzelfde huishouden (bijvoorbeeld je partner en kinderen), dan geldt de 1,5 meter afstand tot elkaar niet. Je houdt uiteraard wél 1,5 meter afstand tot andere verkeersdeelnemers.
Komen je fietsgenoten niet uit je eigen huishouden? Dan houd je 1,5 meter afstand tot elkaar én tot andere verkeersdeelnemers.
In een groep van maximaal 4 personen kun je makkelijk ritsen en achter elkaar gaan rijden om de 1,5 meter afstand tot tegenliggers en/of inhalende verkeersdeelnemers te houden.

Wielrenners: max. 4 personen
Fiets met maximaal 4 personen in een groep.
Respecteer de 1,5 meter afstand tot andere verkeersdeelnemers.
Vermijd drukte. Kies een route over brede wegen en fietspaden, waar het makkelijker is om 1,5 meter afstand te bewaren.
Fiets alleen naast elkaar waar dat kan. Zo niet: fiets achter elkaar. Rits op tijd.
Als inhalen of passeren niet mogelijk is, houd je ruim voldoende afstand tot anderen.

 

Mountainbikers: max. 4 personen
Fiets met maximaal 4 personen in een groep.
Respecteer de 1,5 meter afstand tot andere mountainbikers en recreanten.
Bewaar 3-5 fietslengtes afstand tot elkaar op de singletracks.
Ga, waar dat veilig kan, aan de kant voor snellere fietsers.
Wil je iemand inhalen? Houd afstand tot er ruimte is om in te halen en bedank vriendelijk.
Rijd behoudend: neem niet onnodig risico's.

Verkouden? Blijf thuis
Door hoesten en niezen komt het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus in de lucht. Daarom is het van belang om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Het virus wordt niet via zweet doorgegeven. Gebruik een papieren zakdoek als je je neus moet snuiten en gooi deze na afloop in de prullenbak. Ben je verkouden of voel je je grieperig? Ga niet fietsen, maar blijf thuis.

Gebruik je gezond verstand
Zorg dat zorgprofessionals zich geen zorgen hoeven te maken om een fietsongeluk en rijd behoudend. Het gemiddelde van je fietsrit is even niet belangrijk. En die technische trail of rock garden bewaar je beter voor een volgende keer. We kunnen straks echt wel weer wedstrijden en toertochten rijden.

Houd je aan de regels
Fiets niet met méér dan 4 personen en respecteer de 1,5 meter afstand tot anderen. Samen voorkomen we een tweede golf van het coronavirus.

het Bestuur

Zie deze tekst op de site van "Fietssport"

up