Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Recent nieuws

Uitslag Koppelkoers 2019

Op zondag 29 september was het weer zover, onze jaarlijkse Koppelkoers stond weer op het programma. De weersvoorspellingen hadden vooraf al de meeste leden schrik aangejaagd. 2019-1Slechts een klein deel van de leden had zich aangemeld voor deze rit en daarmee zich als een echte Hellenrijder opgesteld. Veertien fanatieke duo’s WTC de Hellen toerfietsers stonden uiteindelijk aan de start.
Gezien de helse weersomstandigheden bij de start is besloten om de rit wat in te korten en deze echte Hellenrijders te belonen met dubbele punten.

Gemiddelde
Nadat iedereen een tempo had aangegeven en het parkoers was toegelicht is het eerste koppel vertrokken met harde windstoten en regen in de rug. Uit de uitslag is duidelijk op te maken dat een groot aantal duo’s de vooraf opgegeven gemiddelde snelheid per uur zeer kort benaderden na de eerste ronde.
De tweede ronde was voor een groot deel van de deelnemers een ander verhaal. Twee koppels met een lekke band en de andere koppels, die duidelijk meer last ervaarden van de weersomstandigheden, en misschien ook wel van de schrik van de val van Jos Goossens.
2019-22019-32019-42019-52019-62019-7
2019-102019-112019-122019-132019-142019-82019-9

  Val Jos Goossens
Jos, op pad met Marc Brock, is in de twee ronde op een rotonde op de Abcovenseweg door onoplettendheid onderuit geschoven. Marc, als ervaren EHBO’er, stond meteen naast hem en constateerde dat Jos even het bewustzijn had verloren. Medeweggebruikers hebben hem geholpen om de situatie veilig te maken en een gebelde ambulance was snel ter plekke. Jos is voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis en Marc is met zijn fiets teruggekeerd naar Mozes. Omdat bij inspectie duidelijk werd dat de helm van Jos was gescheurd was het duidelijk dat hij een flinke smakkerd moet hebben gemaakt. Onze commissie Lief en Leed zal contact opnemen met Jos en zo nodig nadere informatie over zijn gezondheid vermelden op de website.

Uitslag
Uiteindelijk kan er maar één duo winnen natuurlijk. Voor de editie 2019 was dat het duo Cees Leijten en Joris Weijters. Felicitaties voor deze Hellenrijders.
De prestaties van een ieder is terug te lezen in de uitslag, waarbij natuurlijk 1 koppel niet finishte. (DNF =did not finish, in het staatje).uitslag

Nieuwe top 3 Hellenklassement
Deze uitslag betekent tevens dat er belangrijke wijzigingen in ons Hellenklassement zijn. Hans Drijvers, als onbetwiste leider begonnen, heeft zijn eerste plaats kunnen vasthouden.
De andere podiumplaatsen worden nu bezet door anderen: Joris Weijters en Cees Leijten.

Door: Arno Brouw
Foto's:  Joop Floris

up