Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Recent nieuws

Het GPS-beheer

Noodzaak
WTC de Hellen is in het bezit van een groot aantal prachtige ritten, allemaal tot stand gekomen door bundeling van kennis en inzet. We moeten er zuinig op zijn en daarom is een goed GPS-beheer noodzakelijk.

Hoe hebben we dat beheer geregeld?
Onze Toercommissie is eindverantwoordelijk voor onze routes, maar heeft het beheer ondergebracht in een aparte GPS-commissie, vanaf het begin bemand door Raymond Jansink en Piet van Tongeren. Sinds een paar jaar kijkt onze Veiligheidscommissie kritisch naar de routes en adviseert om routes te verbeteren. Reacties van leden en het optreden van veiligheidsincidenten leiden daartoe. De aanbeveling om het fietspad langs de Heuvelstraat bij Biest-Houtakker uit onze routes te verwijderen is inmiddels uitgevoerd. Ook rijden we niet meer over het gevaarlijke fietspad tussen de Prins Hendriklaan en Poppel.

GPS-module
Veel leden hebben inmiddels een GPS-apparaat aangeschaft en mede daardoor proberen we oog te hebben voor een goede afstemming tussen de GPS en het beheer.
Sinds een jaar gebruiken we de prachtige GPS-module met een directe koppeling naar de kalender. Voor de beheerders levert dit een grote tijdsbesparing op.
Niet iedereen heeft de werking van deze module tussen de oren en profiteert daardoor wellicht niet optimaal van dit fraaie stukje techniek.

Afkorting
Hoe is verwerking van de route Logt en Heike?

1. De GPS-commissie zet de route Logt en Heike onder de naam logtheik82km in de module. Voor de schrijfwijze worden maximaal 12 tekens gebruikt met altijd als laatste de afstandsaanduiding. Deze tracknaam is de aanduiding op je GPS-apparaat en zorgt voor een goede leesbaarheid, zonder afkorting van de naam. 12 posities geeft ook geen afkorting op de oude GPS-types.
Nog niet alle tracks hebben deze schrijfwijze. De komende weken worden ze aangepast.

2. De kalenderbeheerder, lid van de Toercommissie, zet de rit op de kalender en maakt een koppeling met de GPS-track met de naam Logt en Heike 82km. Ook voegt hij een korte omschrijving toe met evt. een pauzeadres.

  Overzicht
Iedere bezoeker van onze website kan nu deze route bekijken en downloaden. De module geeft als downloadnaam aan: logt-en-heike-82km. Deze naam zie je dus in je bestanden op je pc/laptop/etc. Na overzetting op je GPS-apparaat zie je daar de naam logtheik82km.

Via Toeren>GPS>GPS routes Toeren krijg je onderstaand overzicht. Handig als je buiten de kalender om een route wilt bekijken of downloaden. Maar zeker zo belangrijk is dat je hier kunt zien of een route recent nog gewijzigd is.
Klik 2x op Aangepast op en je ziet dat de routes gesorteerd worden op datum van aanpassing.

Overzicht GPS-toeren

Track lijst

 

Help mee
Waar kan ik met mijn opmerkingen over routes terecht?
Uiteraard bij alle 3 eerder genoemde commissies. Verstandig is om meestal de GPS-commissie als eerste te benaderen, zeker als het om een noodzakelijke aanpassing van de track gaat. Het e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onderling gemaakte afspraken tussen deze commissies moeten garant staan voor een goede afwerking van het voorstel.
Veel fietsplezier met onze routes.

Piet van Tongeren en Raymond Jansink

Avatar Avatar

 

up