Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door: John van Kollenburg
 
Zaterdag, 22 juni 2008
 
Na een heel lange tijd was het weer zover. We mochten een tocht gaan rijden die we al enkele jaren niet meer gereden hadden. De toercommissie moet gedacht hebben :"Dan zullen we die nieuwe ook maar een nieuwe tocht geven". En dat is ze gelukt hoor.

Door diverse omstandigheden had ik niet de tijd om deze mooie tocht voor te rijden met de fiets. Dus besloot ik om hem maar voor te rijden met de auto. Vorige week zaterdag met de kids in de auto en het viel mij al gelijk op hoe mooi het hier is.

Dan was het toch zover. We zouden met 12 man naar Schelluinen rijden. Maar er vielen nog 2 man af. Daarom met 3 auto’s en de kar naar de startplaats gereden. Daar alles op de fiets gemonteerd en weg konden we. Om 8.30 fietsen we aan.

Ik had inmiddels al wat overleg gehad met onze gids van de dag (Gerrit van Heeswijk) over hoe we het zouden gaan doen. Gerrit had een kaartje bij en ik had de beschrijving bij me van onze website. Daar zijn we heel de dag goed mee doorgekomen. We hebben denk ik een keer of 4 moeten draaien omdat we verkeerd gereden waren. Maar dat was dan al na 50- meter of zo.

 

Na 75 km pauzeerden we in Kamerik. Bij Restaurant de Herberg, Van Teylingenweg 48, 3471 GC Kamerik, telefoon 0348-401902. Bekijk hier ook eens hun website. Ze hebben daar genoeg koffie en ook gebak. Ook als je onaangekondigd met 10 man binnen komt vallen. Iedereen vond dit een zeer mooie tocht en omdat er veel wind stond werd hij toch op het eind nog redelijk zwaar. Ook was het voor velen een verassing dat de tocht geen 130 km was, zoals op de site staat, maar 157 km.

We zijn in totaal 2 pontjes over gegaan en op het 2e pontje zaten er toch wel een paar mensen goed door heen. Gelukkig was het toen nog maar 15 km. Met een gemiddelde van boven de 29 km per uur en veel wind tegen, mag dat ook wel.
Terug bij de auto waren de 3 personen die bij mij in de auto zaten het er wel over eens, dat dit een tocht is die we toch nog wel een keer meer willen rijden. Ik hoop met een paar mensen meer van de club. Het is toch wel een zeer mooi stukje Nederland.

Ik ben blij dat we weer heel en gezond terug gekeerd zijn in Goirle. En dat we het natuurlijk ook droog gehouden hebben. Maar meestal houden we het droog als wij gaan fietsen.

Ik wens iedereen nog een zeer prettige vakantie toe en tot op de fiets.

up