Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door: Peter Zoontjes
Foto's: Peter Zoontjes

 
Zaterdag, 21 augustus 2010
 
Wij vertrokken met een team van WTC de Hellen om half zes (ja, u leest het goed, het was nog donker) vanaf het Oranjeplein richting Assen. De opgegeven reistijd zou 2.27 uur zijn. Dit klopte exact en wij stonden iets voor acht uur voor sportcomplex "De bonte wever", voorheen ijsbaan 't Smelt, in Assen. Nadat wij onze bescheiden, inclusief een chip, hadden opgehaald, konden wij ons mentaal gaan voorbereiden op de tocht.

Het teamVanaf negen uur werd er om de minuut vertrokken. Wij hadden nummer 34, daarom was onze starttijd natuurlijk vier minuten over half tien. Een goed uitgepijlde rit leidde ons naar de rustplaats, dit was tevens een tussentijdregistratie. De volgende lus leidde ons weer naar "De bonte wever" waar onze eindtijd werd geregistreerd. Tijdens de pauze stond de tijdregistratie uiteraard stil. Deze pauze mocht minimaal een kwartier en maximaal drie kwartier duren. Tijdens deze onderbreking werden we voorzien van een zeer goed gevuld lunchpakket.

  Na zo'n klein halfuur zijn wij onze middagroute gaan rijden door het mooie Drentse land. De rit voerde ons door schitterende plaatsjes als Borger (langs hunebedden), Amen en Schoonloo. Er stond een stevig windje.

Na een mooie middagtocht met wederom een tijdregistratie halverwege kwamen wij rond theetijd weer aan in Assen op sportcomplex "De bonte wever", waar onze eindtijd geregistreerd werd. We hebben eerst een welverdiende douche genomen. De spullen werden opgeborgen. En daarna was het wachten op de uitslag. Tijdens deze wachttijd werden we vermaakt door een fanfare.

Alleen de eerste vijftien werden bekend gemaakt. Wij zaten daar helaas niet bij. In de volledige uitslag, die later werd rondgedeeld, stond dat we op plaats 37 waren geëindigd. Onze overschrijding was 9.04 minuten. We hadden te snel gereden. Het gemiddelde dat wij hadden opgegeven was 26,5 km. per uur. Maar niet getreurd. We hebben een mooie dag gehad. De totaalafstand bleek 116 kilometer te zijn. Voor de eerste keer was dit toch geen slecht resultaat. Volgend jaar staan we er weer. Of niet soms??? Om acht uur 's avonds arriveerden we weer in Goirle.

De leden van WTC de Hellen die deelnamen aan dit NK waren: Wim Steijaert, Wout van den Broek, Piet Ketelaars, Neel Spapens, Hans Hermans en Peter Zoontjens.

up