Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Andere activiteiten

Door: Piet Robben
Foto's: Piet Robben

 
Vrijdag, 13 maart 2015

Vrijdag 6 maart hebben 24 leden meegedaan aan de inmiddels traditionele WTC de Hellen wielerquiz in de Deel.

Organisatie en presentatie
Marcel Konings en Piet Robben hadden de vragen samengesteld, onze vaste presentator Coen Verbeek praatte de vragen weer aan elkaar.


Opzet wielerquiz

In zes ronden van tien vragen, een bonusronde waarin de namen van 25 legendarische wielerhelden bij de foto’s gezocht moesten worden en een finaleronde met vijf pittige vragen werd de kennis van de deelnemers flink op de proef gesteld. In een prettige sfeer waarin serieuze en hilarische momenten elkaar afwisselden vorderde de avond richting de finale.
 

De weg naar de finale

Na de zes ronden en de bonusronde bleken de volgende 3 teams de meeste punten gehaald te hebben:
  1. Hans Hermans en Ad Toepoel – 68 punten;
  2. Leon de la Bije en Roger Bougie – 58 punten;
  3. Eric Staps en Maarten Scholtze – 56 punten.
 

De finale
In de finaleronde speelde elk lid voor zichzelf. Na vijf pittige vragen bleek dat Ad Toepoel die wederom als beste beantwoord had. Na de winst in 2014 nam hij ook in 2015 de hoofdprijs in ontvangst. Op het podium werd Ad geflankeerd door Roger Bougie (2e plaats) en Erik Staps (3e plaats). Wederom lukte het onze eigen Raymond Poulidor (Maarten Scholtze) niet om de quiz te winnen. Net als bij het fietsen geldt voor Maarten ook hier de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen.


Wederom een leuke avond

We kunnen terugkijken op een gezellige avond, maar de evenementencommissie heeft wel een wens voor volgend jaar: meer leden die deelnemen aan de quiz.

Andere opzet in 2016
De vragenmakers zullen voor de editie van volgend jaar meerkeuzevragen invoeren, zodat ook de leden met minder wielerkennis kans maken op meer punten. Dus, niets weerhoudt de thuisblijvers volgend jaar om weg te blijven. Afgesproken?

Link naar de foto's van de wielerquiz.

up