Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Andere activiteiten

Door: Toon Verdaasdonk
 
Zondag, 11 september 2011
 
Een klassieker op onze kalender, die ook dit jaar weer zijn faam volledig waarmaakte.
Met een startveld van maar liefst 47(!) fietsers een toppertje onder de clubevenementen. Zeker gezien het feit dat een aantal “vaste gasten” dit jaar op het appèl ontbrak, waaronder ook Piet Kuijten en zijn Els. Piet was de dag daarvoor vervelend ten val gekomen en zat met zijn duim in het gips (lees hierover  op onze website). “Beterschap Piet.”

De groepsindeling wordt elk jaar (met gevaar voor eigen leven) gemaakt door de organisatoren en ook dit jaar was iedereen ook daarover erg tevreden.
Klokslag half twee kon de eerste groep vertrekken vanaf café Kerkzicht in Riel.

De organisatie was er in geslaagd een, volgens alle deelnemers, echt verrassende tocht samen te stellen. En ook met “Piet Paulusma” waren goede afspraken gemaakt, waardoor de regen beperkt bleef tot slechts 1 vervelend buitje. En dat was ook nog eens, terwijl (bijna) iedereen aan de heerlijke koffie/thee met appeltaart zat.

Het was geen Parijs-Roubaix, maar er zaten toch een drietal pittige kasseienstroken in plus nog enkele slechts half verharde wegen, welke allemaal genomen dienden te worden in combinatie met “genieten van de omgeving” . Daarnaast was de wind ons ook niet altijd goed gezind, wat e.e.a. toch tot een pittig geheel maakte.

Binnen het half uur zat iedereen op de fiets voor een tocht van ongeveer 30 kilometer, met onderweg de nodige mogelijkheden om e.e.a. in te korten. Deze mogelijkheid werd speciaal geboden voor de allerkleinsten, maar de indruk bestaat dat meerdere mensen daar dankbaar gebruik van hebben gemaakt.
Om te pauzeren werden we zeer gastvrij ontvangen bij Tineke en Peter Zoontjens, waar iedereen werd getrakteerd op koffie/thee met vers gebakken appeltaart.

 

Een, zoals Peter zei, low budget traktatie, waarvan nog enkel wat kruimeltjes overbleven. (Dat was dus echt een succes) Peter en Tineke bedankt voor de appels en de gastvrijheid, Corrie en Linda bedankt voor de goede verzorging ter plaatse en Peter, Neel en Carla bedankt voor het bakken van de appeltaarten.
Toen “iedereen” was vertrokken bij de pauze bleek dat we toch nog 1 team niet hadden gezien. De families van der Sluijs en Hamilton hadden een ‘foutje’ gemaakt (of klopte de route niet helemaal?) en waren “een stukje” (ongeveer 10 kilometer!) omgereden, waardoor ze inderdaad iets later arriveerden.
Zoals te verwachten lag het niet aan Ad van der Sluijs, maar kreeg Peter de schuld volledig in de schoenen geschoven.

Nadat ook dit laatste team was vertrokken voor de laatste etappe en de zaak bij Peter en Tineke weer een beetje op zijn plaats was gezet, kon de organisatie achter de “meute aan gaan jagen” en kon Peter (met Tineke en Corrie) met een bus vol prijzen naar het eindpunt.
Dit jaar geen prijzen voor een quiz, puzzel of ander ongein, maar prijzen voor een spannende loterij.
Rond 16:30u was iedereen gearriveerd op het eindpunt en het terras van Kerkzicht zat bomvol met tevreden fietsers.

Tijd, dus voor de grote loterij, waar vooral de kinderen met spanning naar uitkeken.
Dankzij onze sponsoren, Superslager Henk Strijbosch, Horecagrutter Maarten Scholtze, Brillenman Jim Egbers, Specializedstore Rings, Technisch adviseur Sinis, Hellenlid Henk van Rooij en, last but not least, Peter Zoontjens (Abab accountants), was er een prachtig prijzenpakket beschikbaar.

Beste sponsoren: BEDANKT!!!

Nadat de loterij werd afgesloten en ongeveer iedereen “wel iets” mee naar huis kon nemen werd de mooie middag, traditioneel, afgesloten met een lekker trappistje, biertje of frisje en als we de reacties goed hebben gehoord was het zeker 47x “tot volgend jaar”!      

up