Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Zeer geslaagde 21e Editie Rabobank Veldtoertocht "WTC de Hellen"

De weersvoorspellingen voor het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 januari waren uitstekend. Een laatste verkenning van het parcours, 3 dagen voor de 21e editie van de Rabobank Veldtoertocht van ‘WTC De Hellen’ beloofde eveneens veel goeds. Organisator Raymond Jansink in een laatste briefing aan de vrijwilligers die betrokken waren bij de organsatie van de tocht: “We hebben een heerlijke rit kunnen maken in een wonderbaarlijk droge omgeving. Ik durf te voorspellen dat het parcours er aanstaande zondag prachtig bij ligt, waarmee onze gasten op een prima rit worden getrakteerd.”

Alle goede voorspellingen kwamen uit: op zondag 15 januari 2102 werd de 21e Editie van de Rabobank Veldtoertocht van ‘WTC De Hellen’ onder nagenoeg perfecte omstandigheden verreden. Zo’n 1100 deelnemers (een absoluut record aantal deelnemers) genoten onder uitstekende weersomstandigheden van een mooi en uitdagend parcours in de bosrijke omgeving tussen Goirle, Hilvarenbeek en Poppel.

Meer dan 50 vrijwilligers van WTC De Hellen en hun familieleden hebben meegeholpen om de veldtoertocht succesvol te laten verlopen.

Weken voor de tocht werden posters gedrukt en opgehangen, verkeersregelaars benaderd en werd de route talloze keren voorgereden en geperfectioneerd. Op zaterdag, een dag voor de tocht, werd de route uitgepijld en werden de laatste voorbereidingen voor de toertocht getroffen. Op zondag 15 januari waren er veel vrijwilligers al vroeg actief op de start- en finishplaats, controlepunten onderweg, op de parkeerplaatsen voor de auto´s van de deelnemers, de pauzeplaats en op het parcours zelf voor een laatste controle van de route. 

Op zondag arriveerden al voor 8 uur de eerste fietsers om zich in te schrijven op de startplaats, de sportkantine van voetbalvereniging VOAB in Goirle. Tussen 8 en 10 uur kwamen grote aantallen deelnemers de sportkantine binnen om zich in te schrijven voor een tocht van 35, 45 of 60 kilometer. Het uiteindelijke aantal deelnemers aan deze editie overtrof alle verwachtingen. Daarbij hebben wellicht de goede weersvoorspellingen, positieve ervaringen van deelnemers in voorgaande jaren en de zeer positieve NTFU-evaluatie van eerdere edities van de tocht een rol gespeeld.

 

 

Op de Regte HeiDe Rabobank veldtoertocht is het afgelopen jaar door de NTFU beoordeeld met twee sterren. Een citaat uit het evaluatierapport van de NTFU: "Dit is de 'ultieme' tocht. Het voorbeeld hoe een twee sterrentocht georganiseerd moet worden". Een groot compliment voor de organisatoren van de tocht die, ondersteund door alle vrijwilligers, al jaren werken aan een steeds mooiere en beter georganiseerde tocht.

Als gevolg van de regenbuien in het begin van januari was de ondergrond op sommige plaatsen nat, waardoor het parcours uitdagend te noemen was. De variatie in het parcours, soms modderig, vaak technisch en dan weer zeer snel, en de afwisseling in landschappen, die er in de januari-zon prachtig bijlagen, werd door de deelnemers zeer gewaardeerd. Halverwege de tocht werd gretig gebruik gemaakt van de aangeboden soep, thee en koeken op de pauzeplaats. Bij terugkomst in de kantine van VOAB was er gelegenheid tot het afspuiten van de fiets, om te douchen en om onder het genot van een drankje uit te blazen en na te genieten van een mooie tocht. Verschillende gelukkige winnaars konden hun prijs uit de tombola ophalen.

Dankzij de ondersteuning van onze sponsoren, voetbalvereniging VOAB, landeigenaren en particulieren en alle vrijwilligers van WTC de Hellen en veel van hun familieleden kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Wie nog wil nagenieten van deze tocht kan terecht op de website van WTC De Hellen voor een uitgebreid fotoverslag.

De 22e editie van de veldtoertocht is reeds vastgesteld op zondag 13 januari 2013. Er zullen ook voor deze editie weer aantrekkelijke en uitdagende routes worden uitgezet waarbij we zo goed mogelijk zullen proberen in te spelen op de behoeften van de grote aantallen deelnemers aan de tocht.

Door: Roger Bougies