Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

23e Editie Rabobank Veldtoertocht "WTC de Hellen" weer een groot succes

 20140112_veldtoertochtOp zondag 12 januari 2014 werd de 23e Editie van de Rabobank Veldtoertocht van 'WTC De Hellen' onder nagenoeg perfecte omstandigheden verreden. Bijna 1400 deelnemers genoten onder uitstekende weersomstandigheden van een uitdagend en geheel vernieuwd parcours in de prachtige omgeving van Goirle.

Op zondag arriveerden al voor 8 uur de eerste fietsers om zich in te schrijven op de startplaats, de sportkantine van voetbalvereniging VOAB in Goirle. Deze vroege starters werden beloond met een schitterende zonsopkomst boven de Regte Heide. Vanwege de harde ondergrond en het snelle parcours was het al vroeg druk op eerste van twee pauzeplaatsen. Na de eerste pauzeplaats werd het parcours snel zwaarder en minder snel. Als gevolg van de regenbuien in het begin van januari was de ondergrond op een aantal plaatsen nat, waardoor dit deel van het parcours uitdagend te noemen was. 

 

De variatie in het parcours, soms modderig, vaak technisch en dan weer zeer snel en de afwisseling in landschappen, die er in de januari-zon prachtig bijlagen, werden door de deelnemers zeer gewaardeerd. Eén van de deelnemers verwoordde zijn ervaringen na afloop als volgt: "Heerlijk ging het over de Brabantse zandpaden bedekt met bevroren dauw, langs vriendelijke begeleiders en tot in de puntjes verzorgde bevoorrading." Bij terugkomst in de kantine van VOAB was er gelegenheid tot het afspuiten van de fiets, om te douchen en om onder het genot van een drankje uit te blazen en na te genieten van een mooie tocht. Verschillende gelukkige winnaars konden hun prijs uit de tombola ophalen.

Meer dan 50 vrijwilligers van WTC de Hellen en hun familieleden hebben meegeholpen om de veldtoertocht succesvol te laten verlopen. Dankzij de ondersteuning van onze sponsoren, voetbalvereniging VOAB, landeigenaren en particulieren en alle vrijwilligers van WTC de Hellen en veel van hun familieleden kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Wie nog wil nagenieten van deze tocht kan terecht op de website van WTC De Hellen voor een uitgebreid fotoverslag, filmpjes en verslagen van deelnemers.

Bron: Goirles Belang op de VOAB-pagina, d.d. woensdag 22 januari 2014.

up