Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

20e EditieRabobank Veldtoertocht WTC de Hellen groot succes


Op zondag 16 januari is de 20e Editie van de WTC de Hellen Rabobank Veldtoertocht onder ideale omstandigheden verreden. Ruim 700 deelnemers genoten onder goede weersomstandigheden in de bosrijke omgeving tussen Goirle en Hilvarenbeek van een zwaar parcours dat zich uitstrekte over 35, 45 of 60 km.
Gedurende twee dagen zijn ruim 50 vrijwilligers van Wieler Toerclub de Hellen actief geweest om dit evenement succesvol te laten verlopen. Op zaterdag werd de route uitgepijld en op zondag 16 januari was de uitvoering een feit: vanaf 8 uur druppelden de deelnemers binnen op de start plaats, de sportkantine van voetbalvereniging VOAB in Goirle.
Ook dit jaar werd een groot aantal jeugdige deelnemers genoteerd, dat met gratis deelname en herinnering extra gestimuleerd werd. Daarnaast is er een tombola gehouden, waarbij deelnemers een prijs konden winnen. Als gevolg van de flinke regenbuien, was de ondergrond op sommige plaatsen nat, waardoor het parcours zwaar te noemen was. Het parcours bood de deelnemers hiermee een grote variatie, van technisch, zwaar tot snel.
Deze variatie in combinatie met afwisselende landschappen in onze prachtige omgeving werd door de deelnemers bijzonder gewaardeerd. Halverwege de tocht werd gretig gebruik gemaakt van de aangeboden soep, thee en koeken op de rustlocatie.

 

 

Na Gorp richting RoovertDe service- en EHBO-ploegen die voortdurend op de route bleven rijden om assistentie te verlenen aan gestrande deelnemers hebben hun diensten niet veel aan hoeven te bieden.
Gevaarlijke punten in de route werden extra beveiligd om de veiligheid van de deelnemers te kunnen garanderen. Bij terugkomst in de kantine van VOAB” was er gelegenheid tot douchen en nagenieten onder het genot van een drankje. Verschillende gelukkige winnaars konden hun prijs uit de tombola ophalen.
Dankzij de ondersteuning van onze sponsoren, voetbalvereniging VOAB, landeigenaren en particulieren en niet te vergeten alle vrijwilligers van WTC de Hellen, kunnen wij terugkijken op een geslaagd evenement. Wie nog wil nagenieten van deze tocht kan terecht op deze website voor een uitgebreid fotoverslag.

Voor 2012 is de Veldtoertocht reeds vastgesteld op zondag 15 januari 2012. Er zal ook voor deze 21e editie een aantrekkelijke route worden uitgezet!