Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Specials

Door:Wim Steijaert
 
Juni 2009

De beklimmingen van Mont Ventoux en Alpe d'Huez 

Wim Steijaert beklimt Mont Ventoux en Alpe d'Huez_1Op zaterdag 20 juni vertrek ik met de auto naar Vaison-la-Romaine. Hier verblijf ik op camping “Du Theatre Romaine” die dicht bij het centrum is gelegen.

Op zondag fiets ik ’s morgens via Malaucène naar Bédoin voor de eerste beklimming. Het is zwaar maar het gaat goed. Er waait een stevige wind en onderweg stop ik af en toe voor de nodige foto’s zoals van het monument van Tom Simpson. Daarna daal ik af tot in het centrum van Malaucène. Na het nuttigen van een maaltijd op een terras in de schaduw van de  plantanen start ik voor de tweede beklimming voor vandaag, nu vanuit Malaucène. Het is voor mijn gevoel een zwaardere beklimming dan deze morgen. Misschien komt het omdat de eerste beklimming ook al in de benen zit. Ik daal weer af naar Malaucène en vandaar terug naar de camping.

Op maandag rijd ik via een mooie 60 km lange noordelijke route via Montbrun-les-Bains naar Sault. Hier begint de derde beklimming. Het waait harder dan gisteren. De beklimming vanuit Sault is de minst zware. Op de top waait het zo hard dat ik in de laatste bocht helemaal van de weg wordt afgedrukt. Heel gevaarlijk en ik leg de laatste meters te voet af omdat fietsen onmogelijk is. De afdaling begin ik al steppend tot voorbij de tweede bocht in verband met de stormwind. Via Malaucène rijd ik terug naar de camping.      

 

Wim Steijaert beklimt Mont Ventoux en Alpe d'Huez_3De dinsdag gebruik ik voor de verplaatsing naar Le-Bourg-d’Oisans. Ik zet mijn tentje neer op camping “Le Colporteur” die is gelegen op 500 meter van het centrum.Op woensdag vertrek ik ’s morgens voor de beklimming naar Les Deux-Alpes. Een mooie maar ook pittige beklimming. Na de afdaling en een lunch vertrek ik voor de beklimming van Alpe-d’Huez .
Het is een zware maar mooie beklimming. Bij het bereiken van de eerste appartementen en nog voor het tunneltje zie ik een eindstreep op het wegdek staan. Ik stop hier en begin aan de afdaling. Terug op de camping verneem ik dat de echte eindstreep nog verderop is gelegen. Ik ben dus te vroeg gestopt.

Op donderdag besluit ik de klim nog een keer te doen. Ik rijd zonder onderbreking  in een uur en drie kwartier naar de echte eindstreep. Met een groot gevoel van voldoening  daal ik daarna af naar de camping.

Op vrijdag is het slecht weer geworden maar dat is niet erg want ik rijd vandaag met de auto naar huis. Het is een fantastische fietsweek geweest.

up