Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Reisverslagen


Inleiding

In 1990 fietste ik de 100 Cols tocht. De tocht werd toen in drie weken afgeraffeld. Al bij terugkeer in de toenmalige startplaats - Hagenau – wist ik dat het niet bij die ene keer zou blijven, alleen al niet omdat ik geen enkele foto had van al het moois wat ik had gezien. De stoffelijke herinneringen waren beperkt tot een beduimeld stempelboekje en een herinneringsbord. Een tweede poging lag daarom al snel in het verschiet.

Die tweede poging bleef echter lang uit. Diverse redenen lagen daaraan ten grondslag – een jong gezin, drukke baan, perioden waarin het fietsvirus er wel was maar toch vooral sluimerend en ook wel wat lichamelijke malheur.  100ColsIn 2012, tijdens de Vogezenweek, zag ik echter Piet Kuijten vertrekken voor zijn tweede 100 Cols tocht en toen besloot ik ter plekke in 2013 ook weer te gaan.

Ik polste mijn vaste “fietsvakantiemaat” Dennis en die hoefde eigenlijk niet overgehaald te worden. Er werden plannen gemaakt en zo stonden we in juni 2013 in Saverne aan het vertrek. De bedoeling was de tocht in een week of vier te rijden. Het werden er uiteindelijk bijna vijf.
up