Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door: Marius de Vries
Foto's: Internet

 
Zaterdag, 21 maart 2015
 
Het beste rondje Berg en Dal!

Gemeente aanduidingsbordDe laatste keer dat dit geweldige rondje gereden werd, lag de afdaling van de Geldenberg er zo slecht bij dat het simpelweg onverantwoord was om er nog langer over heen te rijden.
Ik had echter meteen al een alternatief klaar: mijn "echte eigen" rondje wat ik eigenlijk vanaf het begin had voor willen schotelen, maar niet durfde omdat dit wellicht afgeserveerd zou worden, maar hier later meer over!
Jan van Nunen, Marcel van Gorp en ik hadden samen de nieuwe variant voorgereden. Ze waren er enthousiast over en later de hoge heren van de toercommissie ook, tot grote tevredenheid van mij natuurlijk. We waren er snel uit dat dit rondje wel zwaarder is maar toch voor iedereen nog te doen is. Je pakt naar nu blijkt 853 hoogtemeters, meer dus dan de 800 die mijn Garmin aangaf, wat allemaal gepropt zit in 84 km.

21 maart, de dag dat Berg en Dal op de agenda stond was eindelijk aangebroken voor 21 heren en 1 dame, t.w. Lisette Zoontjes. Mijn weersvoorspelling gaf maar 2 mm neerslag aan maar er is wel iets meer dan dat gevallen. Zo veel zelfs dat sommige handschoenen doordrenkt van de regen waren; deze pech had Leon.De gereden route

  De aanvliegroute tot aan Millingen is hetzelfde gebleven maar nu rijden we wel echt Kleve in, tot genoegen van Hendrik. Onze Hendrik kende hier ook al de weggetjes en de fijne zaakjes: wat een ervaring en/of parate kennis bezit hij, knap!

Deze tocht heeft qua panoramisch schoon niets ingeleverd, in tegendeel, maar is wel wat zwaarder geworden. Net voor de pauze heb ik de Kartenspielerweg erin gegooid, een lange weg van zo'n 3 km met bultjes wat op en neer gaat en met tegen wind kun je hier jezelf lelijk tegen komen, wat mij al een paar keer is overkomen. Sterker nog: ik ben een keer overvallen door een onaangekondigd pak sneeuw.
Pannenkoekhuis deHeksendans, geliefd bij wielrennersWij (de 1e groep) waren gelukkig voor de eerste stortbuien bij de pauze, iets dat helaas de 2e groep niet gelukt was dankzij drie lekke banden, twee keer van dezelfde fiets en dat is uitermate vervelend met stortbuien. Maar ik zeg het eerlijk: toen de 2e groep bij de pauze aankwam was de moraal goed, klasse jongens/heren! Ik zelf had die ochtend ook wat haast en niet gemerkt dat ik mijn ondershirt binnenste buiten aan had, wat opgemerkt werd door een mevrouw die daar zat. De rest van de groep kon daar ook wel smakelijk om lachen, ik zelf ook wel.

Na de pauze begon de slijtage slag pas echt: nat, koud, wind en vele heuvels. Veel ga ik er ook niet over vertellen want dat moet iedereen maar lekker zelf ervaren (de volgende keer). Maar de tocht houdt officieel op bij de auto's en het is dan absoluut geen schande om de lus in Berg en Dal over te slaan, want je pakt in 15 km 7 klimmetjes. Je moet echt nog wat jus in de benen hebben om het aan te kunnen. Iedereen zat na afloop gezellig bij de Heksendans aan de koffie/warme chocomel.Marius de Vries

Kom het ervaren. Hopelijk zijn er volgend jaar meer mensen van de partij???

up