Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door: Paul Meeus
Foto's: Paul Meeus

 
Zaterdag, 8 mei 2010
 
Met 16 man sterk naar de Girotoertocht in Middelburg. Al om 6.45 uur reden er vanuit Goirle 15 man richting Zeeland. Ik zou zelf die kant opkomen, aangezien ik al halverwege verbleef in Putte nabij Bergen op Zoom.
Ik had uitgerekend dat men om ongeveer 8 uur op de snelweg zou zitten en ja hoor, mijn berekeningen waren perfect. Ik kwam ze inderdaad op de snelweg tegen. Rustig reden we naar Middelburg waar we onze auto’s op een veilige parkeerplaats zetten en zo gingen we naar de start. Gelukkig waren we ruimschoots op tijd, zodat we onze startnummers en tijd-chips konden afhalen en monteren op onze fiets.
Girotoertocht Middelburg 2010_7Om 9 uur precies werd het startschot gegeven en als eerste mocht de altijd vriendelijke Marianne Vos vertrekken met haar groepje. Rond 10 over 9 was het onze beurt.
Vanaf het begin leek het of we een koude en natte dag tegemoet zouden gaan, maar alleen in het begin was het wat nat op de weg maar al snel werd het beter. Alleen qua temperatuur mocht het wat warmer zijn voor sommigen, waaronder ikzelf.
Ieder ging op zijn beurt op kop rijden, alhoewel de ene het wat meer en langer kon dan de andere…(Toon Verdaasdonk!!!!! Maar goed..hij had nog maar 240 km in de benen). De rit, die goed was uitgepijld, ging lekker door de Zeeuwse polders en overal reden er motoren rond met wegbegeleiders erop. Dit was perfect gedaan van de organisatie. Chapeau voor hen!!!
We reden ook nog lekker over de alom bekende Zeelandbrug waar gelukkig voor ons geen wind stond, want die was deze dag niet aanwezig. Gelukkig maar!!! Op het einde van deze brug moest Wout van den Broek een grote boodschap doen, tot plezier van enkele leden. Hij ging maar snel naar het restaurant dat we tegen waren gekomen. Daarna vervolgden we onze weg.
Girotoertocht Middelburg 2010_4Na ruim 80 kilometer besloten we om ergens een terrasje te nemen i.p.v. op de officiële en altijd drukke rustplaats te pauzeren. We stopten in Renesse waar we gezellig op een terras koffie met gebak nuttigden en we daarna snel weer weg konden want onze tijden werden per slot van rekening geregistreerd.
We reden langs Neeltje Jans, waar de organisatie nog iets leuks had bedacht, een tijdswaarneming tussen bepaalde punten. Zo gingen enkele ‘snelle’ mannen er een wedstrijdje van maken, dat ‘gewonnen’ werd door John van Kollenburg, dit tot grote spijt van Marius de Vries.
Na de rustplaats, waar het inderdaad heel druk was, gingen Neel Spapens en Toon Verdaasdonk ons verlaten want deze keien hadden het beste voor hun doen gegeven en besloten maar gelijk rechtstreeks naar Middelburg te rijden. Eerder aangekomen aan de finish vertelden deze knappe gasten dat ze in de ‘snelle‘ groep zaten en dat wij als trage groep nog moesten komen!!!!
 

Wat ons ook opviel was dat toen Jan van Nunen voorop reed, we 2 maal de weg kwijt waren. Was hij aan het genieten van het Zeeuwse land of zag hij gewoon de borden over het hoofd?
Girotoertocht Middelburg 2010_5Ook had Marius ondertussen een goed gesprek met 2 knappe blonde dames. We hebben hem vanaf dat moment ook niet meer aan kop van de groep gezien. Een date zat er niet in want ze waren te jong voor hem, bleek achteraf. En de teleurstelling was ook groot toen hij zelf lek reed en deze dames ons gewoon verlieten en hun weg zonder Marius vervolgden.
Na zo’n goede 150 kilometers kwamen we met zijn allen over de finish als helden van de dag en besloten we nog om wat te gaan drinken op de volgelopen markt!
Al bij al een toffe tocht, al moet gezegd worden dat de laatste kilometers wel beter mochten aangegeven worden met pijlen…

 

 

 

 

 

  • Girotoertocht Middelburg 2010_1
  • Hits: 177
  • Girotoertocht Middelburg 2010_2
  • Hits: 196
  • Girotoertocht Middelburg 2010_3
  • Hits: 186
  • Girotoertocht Middelburg 2010_4
  • Hits: 227

up