Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door: Hendrik Dejonckheere
Foto's: Paul Meeus

 
Zaterdag, 25 april 2010
 

Het werd een mooie dag. Bij de start was het al 8 graden en dat liep op tot 28 graden rond drie uur in de middag. Geen lekke banden, heel veel volk kortom: gezellige drukte. Dat gold zeker voor het maïsveld waar we moesten parkeren.

Na de eerste klim scheidden zich de snellen van de genieters en met deze laatsten reden we met een groepje van acht heuveltje op en heuveltje af. Maaike had op zaterdag 160 kilometer gereden en was voor de pauze niet vooruit te branden.
Klimmen-Banneux-Klimmen_1Aan de voorzijde waren John Schilte en Hennie Petit bij iedere klim nauwelijks in te tomen. Kollie riep echter af en toe de troepen weer tot de orde en zo kwamen we na een leuke klim naar Banneux bij de pauze. De eerste groep lag daar nog uitgeteld op het gras.

Na enige aanmoedigingen stapten ze uiteindelijk toch op. Rens Heestermans en Ad en Vera Topoel, die op eigen gelegenheid deelnamen, kwamen ook nog op de pauze plaats aan. Ad zag er duidelijk uit alsof Vera hem alle hellingen had overgejaagd. Nadat Jos en John eindelijk hun lunchpakket verorberd hadden konden we weer aan de gang.

  De steile helling na de pauze was vervangen door een andere steile helling. Paul stond overal foto's te nemen en dus ook op deze helling. Diegenen die gehoopt hadden op een lichtere versie kwamen bedrogen uit.Net zoals vorig jaar zag je tal van renners blokkeren op deze eerste helling na de pauze. Maaike begon echter steeds beter te rijden en bij iedere helling kwam ze een plaats eerder op de top om tenslotte bij de Eijserbosweg als tweede boven te komen. Dat was ook niet zo verwonderlijk aangezien vier mannen van de fiets af moesten met kramp. Hendrik, John, John en Pierre (in die volgorde) moesten even rekken en dan konden ze weer verder. Ook Jos was heel blij dat hij bovenkwam. Uiteindelijk reden we achter een tandem als groep Klimmen binnen, verhit en uitgedroogd maar tevreden. Het is en blijft bij goed weer een zeer leuke tocht.

Tenslotte een opmerking over de plasdiscipline: Laat je niet afzakken zonder iets te melden om te gaan plassen. Als je kunt, fiets vooruit en sluit weer aan, iedereen ziet dan wat je aan het doen bent; kun je niet vooruit rijden, roep dan “Lek” en iedereen stopt. Doe je het zo niet dan ontstaat verwarring over waar iemand gebleven is.

En nu op naar 30 april.....

up