Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door: Paul Meeus
 
Zaterdag, 10 april 2010
 
Zo’n 30-tal mensen hadden zich opgegeven voor deze tocht, en op het laatste moment ook nog Peter Kimenai, dit op aandringen van enkele leden van onze club. Hij wil per slot van rekening dit jaar ook de Mont Ventoux oprijden in mei. Dus voor hem geldt: elke klimkilometer is meegenomen.
Veenendaal-Veenendaal 2010_2Al om kwart voor zeven stond iedereen klaar om te vertrekken. Alleen John van Kollenburg was iets later en aangezien hij moest rijden, en er in zijn bus nog wat fietsen ingeladen moesten worden, vertrokken we pas rond 10 over 7 met 8 auto’s richting Veenendaal. Ook werd er gevraagd of Hendrik deze keer wel alles bij zich had, want bij de tocht naar Berg en Dal was hij zijn schoenen vergeten.
Sommigen van ons hadden de Veluwetocht al eerder gereden, dus we waren gewaarschuwd voor de rit die ons te wachten stond. In Veenendaal aangekomen was het al snel duidelijk dat het heel druk was. (Achteraf las ik dat er 2800 deelnemers waren voor de rit). Het was een beetje fris en onderweg zelfs wat mistig hier en daar, maar toch waren er twee van ons die het aandurfden om in korte broek te gaan rijden (Paul Schellekens en Jan Hes). Na het inschrijven, werd er besloten om in 2 groepen te gaan rijden. Er waren immers ook mensen die kozen voor de  105 km ipv van de volle 135 km.  De eerste groep met snelle mannen vertrok en niet kort daarna reden we er met zo’n 16 man achteraan. 
Het parcours was goed aangegeven door middel van pijlen zodat we zeker niet verkeerd konden rijden. Dit was niet mogelijk omdat er toch genoeg renners om ons heen reden.
  De tocht ging onder andere over de Amerongse Berg, Defensieweg, Wageningse Berg, Italiaanseweg, Zypenberg, Emma Pyramide, de welbekende Posbank, Holleweg, Grebbeberg, Koerheuvel  en nog enkele andere beklimmingen.Vaak konden we zeker genieten van het prachtige landschap waar we doorheen reden. Vooral in de buurt van de Posbank en de Veluwe was het genieten.
Veenendaal-Veenendaal 2010_3Bij de pauze kwamen we de eerste groep tegen die net op het punt stond om te vertrekken. Daar zagen we ook Jos de Volder die ons op stond te wachten omdat hij te laat was met eten en koffie drinken. Hij besloot om met ons in de 105 km groep mee te rijden aangezien hij bezig is te genezen van een blessure.
Onze groep werd  dus opgedeeld in 2 groepen: de 105 km en de 135 km groep. We kregen na de pauze duidelijk de zwaarste heuvels, dat kon je zeker goed merken.
Uiteindelijk zijn we allen goed aangekomen, al moet ik zeggen dat voor mij de laatste kilometers zwaar waren…(zat een beetje stuk op het laatst). Maar al bij al een fantastische tocht die ik volgend jaar ook weer ga meerijden.

Op de volgende link kan je de route bekijken:
http://www.gpsies.com/map.do?fileId=tpzggehxmitknilf

en onder deze link de heuvels:
http://heuvelsfietsen.nl/Veenendaal-Veenendaal.php
up