Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door: Toon Verdaasdonk
 
Zaterdag, 3 april 2010
 
Trainingstocht 2: Limburg
Limburg 2010_1Limburg, zoals Limburg hoort te zijn bij w.t.c. de Hellen. Vol met “toestanden’ maar oergezellig.
Zaterdagochtend 3 april om 07.00u vertrokken we met een groep van 17 fietsers, 1 volgautochauffeur en 1 supporter richting de startplaats: de kerk in Moorveld.
Toch wel wat gespannen gezichten, vanwege de slechte weersvoorspellingen, maar die bleken deze dag niet voor Limburg te gelden. Tot ongeveer 15 km voor het einde hebben de fietsers prima weer gehad en daarna inderdaad wat miezerige regen.
Volgens goed en verstandig gebruik werd gestart in 2 groepen en hoewel er volgens de toerkalender slechts één afstand was gepland had de bedenker van de route (Bas van Riel) toch ook aan de wat sterkere c.q. snellere fietsers gedacht. Zij kregen dus een extraatje voorgeschoteld, zodat de tijdverschillen bij de finish niet te groot zouden zijn.
Limburg 2010_2Maar….. “Limburg” zou “Limburg” niet zijn als er niet wat mis zou gaan, dus……
Na ongeveer 10 km reed Wil Swaans lek. Niets aan de hand zou je zeggen. Nieuwe binnenband en…. weer lek. Buitenband goed gecontroleerd? Ja, hoor. Dus: nieuwe binnenband en weer lek.
Daarop werd besloten de fiets achter in de volgauto te leggen en met Wil op de achterbank naar de fietsenmaker in Meerssen. Bleek er toch nog glas in de buitenband te zitten. Nadat Wil zelf razendsnel een nieuwe band had gelegd ging de volgauto op zoek naar de groep en daar ging het dus ook nog eens mis. Gebruikmakend van een van de GPS-apparaten in de auto dacht men de route snel te hebben gevonden, maar later bleek dat je op de GPS niet kunt zien of je wel de juiste richting op gaat. M.a.w. de volgauto reed de route achterstevoren. En dat met een steeds onrustiger wordende fietser op de achterbank. (wat een chauffeur…!!)
Nadat de Camerig was afgedaald met de auto werd besloten te wachten tot de fietsers van groep 2 langs zouden komen. (het kon immers niet lang meer duren?)
 

Limburg 2010_3Na (te) lange tijd wachten werd geprobeerd telefonisch contact te leggen met de fietsers. Was er iets misgegaan, waren er problemen? En ja hoor (tot genoegen van de critici): er was iets niet helemaal goed gegaan met het downloaden van de juiste route op de aanwezige GPS-apparaten. M.a.w.: men was de weg kwijt. Besloten werd tot een samenkomst in Epen (dat stond tenminste op de borden).
Limburg 2010_4De volgauto moest hiervoor (door wegafzetting) dwars door een groot bos, over zandweg, met kuilen vol water en soms bijna tot aan de as aan de grond, maar het bleek een juiste beslissing. Men kwam ongeveer gelijktijdig met de groep in Epen aan. GPS met de juiste route op de fiets van Peter Hamilton en… gaan maar weer.
Inmiddels Bas geïnformeerd hoe laat groep 2 bij de koffie zou zijn en dat was natuurlijk “iets” later dan gepland.
Limburg 2010_5Nadat de heerlijke koffie met overheerlijke vlaai naar binnen was gewerkt, was het voor de groep nog enkel “appeltje-eitje” om de finish te bereiken. De zwaarste klimmen waren achter de rug en ook van de proftoer “hel van het Mergelland”, die zich deels over “ons” parcours voltrok hebben we geen last gehad.

 

Ondanks alle gebruikelijke toestanden dus toch weer een geslaagde “Limburg” over een prachtig parcours.
Raymond bedankt voor de voorbereiding en Bas bedankt voor het uitzetten van deze prima tocht.

up