Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door: Marius de Vries
Foto's:Ron van Gorp en Tijl Dejonckheere

 
Zaterdag, 22 mei 2010
 
Mijn wekker ging zaterdagochtend om 05:15 af en zo rond half 6 was ik bij de Deel, waar zich nog 13 andere dappere renners zouden melden.
groepsfotoEr werd koers gezet richting Teuven, en daar aangekomen begonnen we rond 9 uur aan onze 100 km. Het was prachtig weer, zonnetje, blauwe lucht en korte mouwtjes dat is wat wielrennen ook mooi maakt. Ik heb al aardig wat kilometers gemaakt tot nu toe en dit was denk ik de 4e keer dat ik met korte mouwtjes kon fietsen.

Pol, onze Belg, had de koers goed uitgezet, gezorgd voor de nodige hobbels en een weg opbreking. Hendrik en Jan waren o.a. mee en hadden allebei een mooie suggestie. Hendrik stelde voor om even te stoppen bij het prachtige meer met fabelachtige uitzicht en waar wij onze ogen uitkeken en dus meteen een foto werd gemaakt.

Jan wist nog een hele brute klim die vlak rond de route lag en daar waren wij wel erg happig op. Ik moet zeggen, het was een prachtige tocht met hele mooie vergezichten. Maar wat wil je in de Ardennen/Voerstreek. We hebben gepauzeerd bij de mijn van Blégny, hetzelfde plekje waar zijn we ook langs gekomen zijn met Klimmen-Banneux-Klimmen. Het was daar zeer aangenaam vertoeven, lekker in de zon.

  Na de pauze hadden we ook nog wat mooie beklimmingen voor de boeg. Pol had ook mooi voor een extra controlepost gezorgd waar we wat dorstlesser konden gebruiken en een banaantje,wafel of iets anders naar binnen konden werken. Heel goed Pol, hoe je het hebt geregeld weet ik niet, maar klasse!

Wat mij verder ook wel opviel, was dat Jan van Nunen dit jaar zeer sterk rijdt. Ik heb al wat meer tochten mee gereden dit jaar en dat goede rijden was mij dus van die tochten al bij gebleven. Iedereen reed heel goed er werd ook goed gewacht en de sterkere rijders deden veel kopwerk zoals het ook hoort!uitzicht

2 renners waren wat eerder terug gegaan omdat zij o.a. door het weer waren gegrepen en door stukken aan hun fiets niet meer goed konden fietsen. Bij terugkomst in Teuven hebben we gezellig nog een drankje genuttigd en het was zo gezellig dat we er nog eentje namen,lekker in de zon. Als de voldoening groot is, dan smaakt een pintje oh zo goed.

up