Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door: Paul Meeus
 
Zondag, 19 juli 2009
 
Afgelopen zondag hebben 8 man deze mooie tocht gereden. Hier de dapperen die het slechte weer, dat ze voorspelden, trotseerden.   Hendrik Dejonckheere Peter Hamilton Toon Verdaasdonk Arno Brouw  Peter Kimenai Paul Meeus Jan Hes Jacques Muscus Al in de loop van de week hadden we samen met Toon Verdaasdonk veel overleg wat we zouden doen, indien het weer het niet zou toelaten. Maar gelukkig voor ons leek de zondag een redelijk mooie dag te worden. We vertrokken bij De Deel rond half 8 en kwamen rond kwart over 8 aan op plaats van vertrek. Schelluinen, nooit van gehoord maar goed. Iedereen was rond half negen klaar en we vertrokken ook dan met goede moed. Eerst 2 km al gelijk verkeerd gereden, namelijk deze weg liep dood maar niet getreurd.
Alkrilowaardtocht 2009_1Toon Verdaasdonk, had de weg uitgeprint en Jacques had hem vorig jaar ook al gereden. Natuurlijk wist Hendrik ook een groot gedeelte van de weg, dit tot soms wat onenigheid met Toon.

Onze weg ging over leuke weggetjes tussen water en windmolens. Het uitzicht was fantastisch en sfeer in de groep was super. Net voordat we met de pont over De Lek moesten kregen we een eerste korte maar felle regenbui over ons heen. Gelukkig konden we schuilen bij een plaatselijke souvenirwinkel waar ook nog eens wat Japanners waren. Na deze korte stop en oversteek vervolgden we onze weg. De regenjassen gingen voor de eerste keer aan. De weg leidde ons naar een leuk eetcafé in Kamerik waar we onze pauze hielden, onder genot van koffie en gebak.

  Ook hier hielden we het niet droog maar gelukkig zaten we met zijn allen onder een luifel, die ons droog hield. Nog even moest Jan Hes zijn band verwisselen want die was namelijk lek. Langs mooie en schilderachtige wegen en dorpen gingen we weer verder. Plots was er veel wind komen opzetten en dit was wel te merken, aangezien we die volop tegen hadden. Nabij Gouda kregen we een 2de bui over ons heen maar bikkels dat we waren, vervolgde we gewoon onze weg na een korte stop onder viaduct waar we voor de 2de maal onze regenjassen aandeden.
Alkrilowaardtocht 2009_2Vaak moest Toon aangeven dat het iets te hard ging voorin en dit met de wijze woorden van : “let op het Tempo” of “zullen we samen rijden?”. Onderweg nog een kleine bui gehad en weer net voor de pont maar dit mocht wederom de pret niet drukken. Na deze oversteek reden we de kortste weg naar Schelluinen omdat sommigen toch wel de kilometers in benen begonnen te voelen. Al bij al weer een fantastische rit door kleine leuke dorpen zoals, Schelluinen, Bergambacht, Oudewater, Vlist, Schoonhoven en nog vele kleinere dorpjes. Jammer van de kleine opkomst, maar dit zal wel te maken hebben gehad met weersvoorspellingen. Met dank aan Toon om de organisatie op zich te nemen en ook aan alle andere leden, die meereden, voor deze mooie en leuke dag.

 

Ps. Peter Kimenai heeft soms problemen met het oversteken van bruggetjes. Die kunnen wel eens te smal zijn voor hem.!!!

up