Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door: John van Kollenburg
 
Zaterdag, 4 april 2009

Opnieuw een trainingsrit naar Limburg. Het begon zeer moeizaam.  Maar eigenlijk waren er nog meer mensen bij vertrek dan ik had verwacht, want om ongeveer 5 uur was de stroom uitgevallen in heel Goirle en omstreken. Ik werd wakker van de donkere tijden en vond het raar dat mijn wekker het niet deed. Dus even in de meterkast kijken en bellen naar Essent. Toen werd me duidelijk dat het niet alleen mijn huis betrof maar dat heel Goirle zonder spanning zat. Even alles nalopen, omkleden en daarna op naar de Deel. Net voordat ik van huis vertrok, was de stroomstoring verholpen. Dus met een gerust hart naar de Deel, waar alleen Hendrik al was. Dit alles was een voorbode voor het verdere verloop van de dag. Nadat we er allemaal om 7.20 uur waren (op 1 persoon na), zijn we naar Limburg gegaan om het rondje van iets meer dan 100 km te fietsen. Bij vertrek was al onduidelijk waar we moesten parkeren. Maar de club heeft vorig jaar toch duidelijk uitgesproken dat we de auto's parkeren bij de aanhanger. Uiteindelijk zijn we in 2 groepen vertrokken voor een leuke dag. Onderweg had de eerste groep in totaal 5 lekke banden voor de pauze en werd er ook besloten om een stukje af te snijden om toch voor 11.30 uur op het pauzeadres te arriveren. De tweede groep kwam een 20-tal minuten later aan.
  Hier werd ook het probleem van de dag duidelijk: "Wat is de route en hoe gaan we rijden?" Limburg is van oudsher een route die niet goed loopt en dat was ook deze keer zo.Ik ga nu voor de 5e keer mee en nog nooit hebben we dezelfde route gereden. Daar was vanuit de eerste groep ook veel commentaar op. En ook nog terecht. Gelukkig stelde Bas van Riel voor, om voor het eind van het jaar, een nieuwe route uit te zetten en deze dan op te nemen op de GPS, zodat we dit volgend jaar niet meer mee maken. Diverse mensen hadden al voor de pauze besloten om na de pauze met de 2e groep mee te rijden en dat is dan ook gebeurd. Ik heb diverse keren gehoord hoe kan dit nu kan. We hebben een GPS en nog rijden we elke keer verkeerd. Maar een GPS is net een computer. Als je er niets in stopt, krijg je er ook niets uit. Ondanks alles hebben we toch een hele leuke dag en een fijne fietstocht gehad in Limburg van 112 km en een totaal van 1614 hoogtemeters.

Ik hoop dat we volgend jaar een goede tocht kunnen rijden die Bas heeft uitgezet en dat er dan minder gemopperd wordt op de organiserende mensen.

Tot de volgende keer op de fiets.

up