Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door: Marius de Vries
 
Zaterdag, 18 maart 2006
 
Vandaag stond de Zuid Veluwetocht op het programma. De eerste échte tocht van het nog prille seizoen en een mooie graadmeter om te kijken hoe iedereen door de winter was heen gekomen. En dat op dezelfde dag gepland als de Primavera, kan het mooier!
Terwijl de elite met een aangenaam temperatuurtje over een mooi parcours van Milaan naar San Remo reed. En bovendien op een ordentelijke tijd vertrok en aangemoedigd werd door duizenden wielerliefhebber, stonden wij in Ochten klaar voor de rit van 100 km die om 9 uur s’morgens begon. Wij moesten het doen zonder wielerliefhebbers langs de kant van de weg.

Maar twaalf dappere mannen uit Goirle hadden de kou getrotseerd. Er waren ook nog een paar andere fietsverenigingen aanwezig, maar daar was ook de opkomst beperkt. Toch jammer, omdat dit toch een mooie rit is om je conditie op peil te brengen of verder uit te bouwen voor de rest van het wielerseizoen. Het weer was helder en koud. Het landschap was mooi, we reden met een aangename snelheid van rond de 30 km per uur. De tocht voerde langs de bekendere plaatsen zoals Ede, Wageningen, Veenendaal, Rhenen. Het eerste stuk van 50 km was het minst leuk om af te leggen. We reden over smalle paadjes. We moesten veel stoppen bij stoplichten / kruispunten waardoor je niet echt warm blijft. Na ongeveer 50 km waren we bij het controlepunt aangekomen waar iedereen stopte om te pauzeren. We namen allemaal koffie met appelgebak. Ik werkte daarbij nog 2 krentenbollen naar binnen en na ca. 20 minuten zaten we weer op de fiets voor de laatste 50 km. Het zonnetje deed inmiddels zijn best om door de wolkenvelden heen te komen en 10 km verder hadden we het zonnetje mee en reden we onze eigen Primavera. Dat kreeg nog meer allure toen er lek werd gereden en degenen die moesten wachten zich lekker konden warm houden in de zon. Het laatste stuk van het parcours was licht glooiend omhoog. Degenen die nog niet door hadden getraind stonden hier “stil” en zij die wel de winter hadden doorgefietst, konden goed mee. 3 maal Trek eindigde vooraan op iedere heuvel!!  Al met al was deze echte eerste rit van het seizoen zeer geslaagd.

   
up