Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door: Marcel van Gorp
Foto's: Marcel van Gorp

 
Zaterdag, 5 juni 2010

Zaterdag 4.45 uur. Mijn wekker loopt af. Vol ongeloof kijk ik op dat ding. Moet ik nu alweer opstaan? Ik lig net. Toch maar opgestaan, want we moeten om 5.45 uur bij de Deel staan.

Spullen ingepakt en ontbijten en op naar de Deel. Om 6.00 uur rijden we weg en rond 7.45 komen we aan op de parkeerplaats bij het stuwmeer van Eupen. In de auto hebben we al een voorproefje gezien van hoe mooi het daar is. Ik ben dan alweer snel vergeten dat ik zo vroeg op moest.

Om 8.00 uur zaten we op de fiets en al na 5 minuten fietsen moesten we wachten op Johan Smits. Dat was een voorbode van de persoonlijke ongemakken die voor enkele mensen die dag zouden volgen. Johan moest braken. Aangezien het een warme dag zou worden verwachtten we dat Johan het moeilijk zou krijgen, maar niets was minder waar. Johan was het kwijt en fietste overal vlot naar boven. Ook tijdens de afdalingen bleef hij er redelijk goed bij.

 

 

Na ongeveer 80 km gingen we koffie drinken. We waren met 13 mensen en ze hadden nog maar 12 apfelstrudels over. Frank van Gool offerde zich op en pakte een broodje. Bij de apfelstrudel zat ook ijs en slagroom. Na de pauze kregen we een lange beklimming van ongeveer 6 of 7 km lang. Ik wist dat in ieder geval Marius de Vries en Jan Wellens voor me zaten. Tijdens de beklimming haalde ik Bas van Riel in maar dat was van korte duur want na een paar minuten kwam Bas mij weer voorbij. Ik kon hem nog net op gepaste afstand van een meter of 10 volgen. Ik was in de veronderstelling dat ik voor Piet Kuyten zat maar boven aangekomen stond hij daar al samen met Marius de Vries en Jan Wellens. Piet had natuurlijk het grootste plezier toen hij hoorde dat ik dacht dat hij achter me zat. Marius lag ondertussen op de grond te kermen van de darmkrampen. Hij had het zichtbaar moeilijk. Na een kwartiertje ging het weer een beetje met Marius en waren alle anderen ook boven aangekomen. We kregen echter nog een flink stuk vals plat en het wachten was Maaike opgebroken want ze kreeg krampen in haar bovenbeen. Bas van Riel heeft Maaike een flink stuk geduwd en gelukkig kon ze toen weer verder en de laatste beklimming naar het stuwmeer ging haar goed af.

Al met al was het weer een fantastische dag. Prachtig weer met een dito landschap en goed gezelschap. Deze toch is echt een aanrader voor iedereen om volgend jaar mee te doen. Jan bedankt voor de goede organisatie die dag en tot volgend jaar.

Marcel van Gorp. 

up