Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door: Rinus Spijker
 
Zaterdag, 11 juni 2005
 

Sjans en circus tijdens Goirle 202

Goirle 202 in 2005_15Om 6.45 loopt de wekker af. Ik ben opgestaan, heb me gewassen, geschoren en heb me in mijn wielerkleren gehesen. Naar beneden en de krentenbollen gesmeerd. Water gepakt, de onmisbare bananen in de zak en de fietsbanden opgepompt. En toen om 7.45 uur als de gesmeerde bliksem naar de Deel waar inmiddels al enkele leden gearriveerd waren.
De volgauto kwam ook al aanrijden met Theo Coehorst en Gerrit Kobes, als gastnavigator, erin. Om 8.00 uur vertrek: we waren Goirle nog niet uit of Neel - had de slaap vergeten uit z'n ogen te wrijven - reed in een kapot bierflesje, met als gevolg een gescheurde achterband en een lekke voorband.
Goirle 202 in 2005_12Maar Huub bracht redding en heeft thuis een nieuwe vouwband opgehaald. Na dit oponthoud lukte het ons toch om Goirle achter ons te laten. De rit verliep - op nog een lekke band na (dit keer geen soep) - voorspoedig. De rust kwam in zicht bij het voetveer! De uitbaatster kende Neel wél opvallend goed zeg. "Há die Neel", was haar begroeting, en ze wist dat hij thee dronk en het liefst appelcitroentaart lustte. Ja ja, Neel, wij denken er het onze van!!!!


Na het ons goed te hebben latenGoirle 202 in 2005_4 smaken ging de reis verder door ons wonder-schone Nederland, dijkje op, dijkje af, water links en water rechts. Er waaide een behoorlijk wind(je) en dat brak een paar mensen een beetje op. Tussen de ene pauze en de andere kreeg Peter Zoontjes er genoeg van en stapte in de volgauto.

Drie redenen gaf hij op:

- de wind
- te weinig kilometers in de benen
- de kilo's wogen te zwaar.

 

Goirle 202 in 2005_5Máár de rit ging verder en enkele kilometers verderop werden we getrakteerd op een circusact. Terwijl wij een weg linksaf het viaduct op gingen, hoorden we achter ons een geroep en een gebonk. Ik kon nog net op tijd achterom kijken om - jawel hoor - Ad van der Sluys door de lucht te zien zweven en met een prachtige salto achter het hek in het gras te zien landen. Direct werden de GSM's ter hand genomen om 112 te bellen maar tot ieders verbazing klauterde Ad weer overeind en klom over het hek terug naar zijn fiets. Ongelooflijk, maar ze mankeerden beiden niets. Ad verklaarde dat hij geen andere keus had dan deze circusact vanwege dat men naast hem fietste en hij niet opzij kon, dusdan maar met 'n salto over het hek. De hele groep heeft vervolgens vreselijk gelachen. Allemaal gratis buikpijn. Deze uitvoering vonden we wel een 9,7 waard.
De tweede pauze was kort want we wilden op tijd thuis zijn voor de barbecue.
Peter Zoontjes had zijn fiets van de auto gehaald en fietste het laatste traject toch met ons uit.

In Goirle aangekomen heeft iedereen thuis vlug gedoucht en omgekleed en vervolgens op de fiets naar Peter. Daar wachtte ons een heerlijk trappistenbiertje. De barbecue was goed verzorgd door de dames van Neel, Huub en Peter en slagerij Van Hest. Het smaakte voortreffelijk en we hebben gezellig nagekaart, het was een erg gezellige afsluiting. Peter bedankt voor de gastvrijheid. Neel bedankt voor de organisatie. Theo bedankt voor de goede zorgen onderweg en last but not least Ad bedankt voor de prachtige circusvoorstelling! Ik hoop er volgend jaar weer bij te zijn bij deze schitterende rit.

Goirle 202 in 2005_1 Goirle 202 in 2005_11 
Goirle 202 in 2005_6 Goirle 202 in 2005_13
up