Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door: Harm Dijks
 
Zaterdag, 16 juni 2012
 
De informatie vooraf was super compleet en goed verzorgd. Ik had nog wat twijfels wat het weer betrof maar gelukkig hebben we het droog gehouden. In ieder geval tot en met de tweede ronde. De groepsverdeling was ook prettig. Bij elke groep een klim- en afdaal specialist die tijdens de rit ook steeds aanwijzingen geeft hoe je het beste kunt schakelen, zithouding en stuurhouding kunt verbeteren en hoe de je het beste de bocht kunt nemen.

Na de eerste ronde van, pak hem beet, 27 km met een aantal leuke en flinke klimstukken, waaronder de Camerig, en ook leuke en snelle afdalingen, hebben we nog een kwart rondje gereden om tijdens een pauze met de complete groep te genieten van een heerlijke kop koffie met echte Limburgse vlaai.

Na de pauze hebben we de ronde langs een andere weg afgemaakt. Dat we niet de enigen waren bleek wel aan de grote hoeveelheid tourfietsers die we onderweg zijn tegengekomen.

  Toen we de tweede ronde afgemaakt hadden werd geïnformeerd of er nog een ronde gereden kon worden. Een aantal van ons had hier geen zin meer in of puf meer voor, waaronder ikzelf. De rest is aan de derde ronde begonnen maar kwam na één klim weer terug omdat toen de regen met bakken naar beneden kwam, en dit te gevaarlijk zou worden voor de heren en dame. Daarna zijn we bij “Moeder de Gans” gaan zitten om lekker na te genieten van een geweldige dag.

We hebben geen lekke banden gehad en verder heeft alleen Eric van Hees een spaak uit zijn wiel gereden, maar kon gewoon rustig doorrijden. Ik kan alleen maar beamen dat de organisatie van deze klimclinic voor herhaling vatbaar is en dat ik er dan ook weer bij ben. Een echte aanrader, ook voor diegene die al langer fietst maar nog geen klimervaring heeft.

Vriendelijke groet,

Harm Dijks
harm_dijks

up