Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door: Vincent Hemel
 
Zaterdag, 16 juni 2012

Het was vroeg dag, om 07:00 uur vertrokken we van De Deel naar Teuven (België) net over de grens in Zuid Limburg. Om even over 09:00 uur arriveerden we bij “Moeder de Gans” in Teuven. Op de ruime parkeerplaats snel de auto’s weggezet en de fietsen van de dragers gehaald. Jan gaf een korte instructie en daarna vertrokken we in 2 groepen. Ik reed mee in de 2e groep. De groep bestond uit 8 personen.

Tijdens de rit werd er door de instructeurs goed opgelet. Niet te zwaar trappen en ook niet te licht, niet te snel van start en let goed op je ademhaling. Probeer ook eens een andere houding zoals dalen met je handen in de beugels. Ze hadden een mooi rondje uitgezet van 27km met diverse beklimmingen en afdalingen zodat we op een klein rondje goed konden oefenen en als het nodig zou zijn weer snel bij de auto’s konden komen.   

  Halverwege de 2e ronde stopten we even bij ”Lodge 7” voor een korte pauze met koffie of thee en een stukje vlaai. Toen we terug kwamen van de 2e ronde was er even overleg en hebben we besloten nog een kort rondje te doen. De lucht werd wel heel erg snel donker en er werd besloten een kortere weg terug te nemen. Een hele goede keuze! Tijdens het laden van de auto’s begon het te regenen na een dag met fantastisch weer. Iedereen vlug naar binnen en daar nog iets gedronken.

Ik heb er erg veel van geleerd en ben zeker van plan meer klimritten mee te gaan rijden.
Vincent Hemel
up