Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door:John van Kollenburg
Foto's: Marcel van Gorp
     Foto's: Paul Meeus 
10 maart 2012
Berg en dal 3Het seizoen was weer begonnen met een geweldige openingstocht met bijna 100 man. Nu was het de beurt aan de eerste trainingstocht en dan wel gelijk op verplaatsing.

In totaal zijn er 41 man die zich hebben opgegeven, (volgens mij is dat een record). Dus Paul Meeus had zijn handjes vol aan zijn eerste organisatie. Maar Paul, eerlijk is eerlijk, je hebt de organisatie goed gedaan op 1 puntje na: de volgende keer Marius iets eerder laten komen dan kunnen we ook op tijd gaan fietsen.

De eerste mannen waren om 7 uur bij mij thuis om de nieuwe fietsenrekken van de club op te halen. Gelijk kwam er een klein probleempje om de hoek kijken, namelijk dat de eerste fietsen er niet op konden omdat de zwengel waarmee het rek op de auto gemonteerd werd te hoog was. Maar daar hadden we vlug een oplossing voor, vlug een paar andere bouten erin en rijden maar. De rekken waren al een keer getest en nu alle 4 gelijktijdig. berg en dal 2De fietsen staan er mooi op en blijven goed staan zonder ze te beschadigen.

In Berg en Dal aangekomen is het net een mierenhoop om meer dan 40 fietsers zich allemaal zien omkleden en de fietsen klaar te zien maken voor vertrek. Om 8.45 staat iedereen klaar dus gaan we in 3 groepen rijden. Ik zelf ben benoemd door Paul als wegkapitein van de eerste groep. En ik probeer daar ook een invulling aan te geven door de groep zo goed mogelijk bij elkaar te houden. Al vroeg tijdens de rit rijdt Henk Strijbos in onze groep lek. Geen probleem, dus vlug de band gemaakt, maar ondertussen is groep 2 en 3 ons gepasseerd. Nadat we weer op de fiets gestapt zijn horen we ongeveer na 5 km rijden dat Henk weer een lekke band heeft. Dit keer zien we het stuk glas goed zitten en daarna hebben we geen last van lekke banden van Henk meer gehad.

 

  De groep was redelijk goed aan elkaar gewaagd dus er werd redelijk goed doorgereden en niemand vond het te hard gaan. Wel viel op, toen we richting de pauze reden, dat de overnames geen 2,5 km meer duurden maar dat het meer leek op 1 km; we zullen maar zeggen dat er veel wind op kop stond. Tijdens de koffie hebben we heerlijk kunnen uitrusten en veel gelachen met elkaar; de 3e groep was al binnen en die ging redelijk vlug weer aan het fietsen, de 2e groep kwam vlak achter ons binnen. Na de koffie de beruchte berg op die voor iedereen wel zeer doet na een stop van een half uur. De 1e groep was kompleet, dus doorfietsen maar. StartMaar 1 km verder sloeg het nootlot van de lekke banden weer toe, nu was ik de pineut: een lekke voorband. Vlug het voorwiel eruit en de band vervangen. Daarna gingen we weer verder. Het weer was ons zeker niet zo goed gezind omdat we eigenlijk de hele dag wat regen hadden en zeker zeer natte wegen en fietspaden.

Na enkele kms kwamen we weer bij de auto. Daar ontstond wat verwarring omdat velen van ons deze tocht voor het eerst reden. Maar toch gingen we weer verder om de laatste 10 km ook mee te rijden. Het laatste stuk is zeer moeilijk navigeren vanaf de GPS dus reden wij als groep ook de ronde verkeerd om. Wel heb ik ervoor gezorgd dat alle lijnen van de GPS gereden zijn. En op het laatst hebben we met 3 man ook nog een beklimming extra gedaan dus we kwamen moe maar zeervoldaan en zeer nat aan bij de auto’s.

Daar even vlug ons in droge kleren gestoken en terug gereden naar Goirle. Daar hebben de andere 3 rijders met het nieuwe rek ook hun rekken weer netjes ingeleverd bij mij. Wel zijn 2 mannen vergeten hun kentekenplaat eraf te halen maar die heb ik inmiddels een mail verstuurd zodat ze die kunnen komen ophalen. Dus al met al toch een zeer geslaagde rit en een goede test voor de rekken. Voor mij geldt nu nog maar een ding en dat is Paul te bedanken voor een geslaagde organisatie en een goed verloop van de tocht en Marius te bedanken voor een goed uitgezette route. De vraag is om volgend jaar te kijken naar het laatste stuk of we dat misschien iets kunnen veranderen zodat we niet meer 2x over dezelfde weg gaan rijden. Maar al met al weer een geslaagd fietsfeestje. Dus heren: nogmaals bedankt en ook natuurlijk aan alle fietsers die mee hebben gereden.


kollenburg john vanTot op de fiets,
John van Kollenburg.

up