Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door: Henk van Rooij
Woensdag, 5 maart 2014
 
WoensdaggroepIk schrijf dit verslag zodat iedereen kan lezen hoe het er aan toe gaat bij de rit van de arbeidsvrijgestelden van WTC de Hellen op woensdagochtend.

Omdat ik werkzaam ben in het onderwijs was het voor mij voorjaarsvakantie dus een mooie gelegenheid om eens een keer met onze arbeidsvrijgestelden (mooi scrabblewoord) van WTC de Hellen mee te rijden. Zoals de naam al zegt, zijn dit allemaal leden van WTC de Hellen die om de een of andere reden vrijgesteld zijn van werken, of die hun tijd zo in kunnen delen dat ze aan zo’n rit kunnen deelnemen. Ik ben wel van mening als je een slechte dag hebt of je zit niet goed in je vel dat je dan door mee te rijden in deze groep wel degelijk moet werken, maar dat is dan wel een uitzondering.

Op woensdagochtend 5 maart 2014 had het die nacht wel wat gevroren, want de autoruiten zaten dicht maar dit weerhield mij niet om toch maar richting de Deel aan de Frankische Driehoek te rijden voor een rit met onze arbeidsvrijgestelden. Ik had totaal geen idee hoe groot de groep op zo’n ochtend zou zijn. Op Facebook had ik al vaak (wekelijks) over die ritten gelezen en ik was dan ook benieuwd hoe het er op de dag van vandaag aan toe zou gaan.
Om klokslag 9.00 uur vertrokken we voor een rit richting Ulvenhout met koffie bij de paters in Meersel-Dreef. De groep bestond die ochtend uit twee vrouwen en twintig mannen.
  WoensdaggroepNa wat gekeuvel of dat we met een of met twee groepen deze tocht zouden gaan rijden, vertrokken we in een groep richting Ulvenhout. In eerste instantie was het wel een beetje fris, maar hoe later het werd, hoe mooier ook het weer werd. De zon liet zich goed zien en het was met deze temperatuur een genot om deze rit mee te rijden. Omdat de snelheid goed in de gaten wordt gehouden (max. 30 km/u op de teller), had iedereen zuurstof genoeg om een praatje te maken met zijn buurvrouw/man. Na 38 km te hebben gereden door het mooie Brabantse land waren we gearriveerd bij de paters in Meersel-Dreef voor een lekker bakje koffie met soms iets erbij. Na een half uurtje wilden we weer vertrekken, maar toen was er plotseling de kasteleinsvrouw (misschien wel eigenaresse) die ons ook nog trakteerde op een mini-saucijzenbroodje. Bij een tweede poging om huiswaarts te keren moesten we ook nog even wachten, want een van de leden had zijn fiets zo goed op slot gezet dat hij het slot op de normale manier niet meer open kon krijgen. Een stuk gereedschap moest toen uitkomst brengen. Na bijna 75 km gereden te hebben, was ik voldaan terug in het Bankven. Dat ik moe was, kan ik niet zeggen, want zoals gezegd werd de snelheid keurig in de gaten gehouden. Voor de 74,7 km hadden we 2 uur en 42 minuten nodig, wat uitkomt op een gemiddelde snelheid van 27,67 km/u, wat met zo’n weer (mooie temperatuur en weinig wind) zelfs voor mij goed te doen was.

Ik wil iedereen die met deze rit heeft meegereden heel hartelijk danken voor het leuke gezelschap. Het was voor mij een gezellige en ontspannende woensdagochtend.
up