Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

 
Door: Ludy van Noort, van de Kornuiten
Foto's : MTB Kornuiten. Bekijk de fotoreportageAuteur

 
foto1Al jaren staat de toertocht van WTC de Hellen in Goirle op ons programma, zo ook dit jaar. Bij aanvang van de tocht werden door de vereniging lootjes uitgegeven en Enrico had deze goed bewaard. Echter, na afloop van de toertocht had hij niet gecontroleerd of hij iets gewonnen had in de tombola en stuurde dus een mailtje om te vragen of hij prijs had. Dit was echter niet het geval maar omdat de MTB Kornuiten zulke trouwe bezoekers zijn van de toertocht had WTC de Hellen een speciale prijs voor ons in petto: Een MTB training samen met enkele leden van de vereniging.

Wij vonden dit een zeer leuk idee en na enig mailverkeer werd er een datum afgesproken met Raymond en wel op 3 April. Iedereen zou die datum reserveren. De aanstichter van dit alles had echter niet goed in zijn madiwodo gekeken en hij moest deze dag voor het eerst weer werken op zondag. Zoals altijd is een goede voorbereiding het halve werk en was de zaterdag ervoor alles al in kannen en kruiken zodat we op zondagochtend alleen de deelnemers hoefden op te pikken.

Rond de klok van 8 uur reden we de snelweg op zodat we ruimschoots op tijd in Goirle aanwezig waren en klaar stonden voor het vertrek om 9 uur. Nadat iedereen aanwezig was en de mensen aan elkaar waren voorgesteld konden we op pad. Na een klein stukje verharde weg waar we alvast een praatje konden maken met elkaar zaten we al vrij snel op de Regte Heide; hier vind je nog grafheuvels uit de bronstijd. Omdat het de nacht ervoor behoorlijk had geregend was de ondergrond redelijk zompig en lag er de nodige modder, dus dit beloofde wat.

Vervolgens doken we de bossen in om richting Alphen te rijden. Heel bijzonder was het feit dat de mannen speciaal voor ons een scouting groep in de bossen hadden laten overnachten zodat wij 's ochtends bijna over hun ontbijttafel konden rijden. Jammer dat je onder het fietsen de knakworsten en de thee zo moeilijk kunt nuttigen. Natuurlijk leverde dit de nodige hilariteit op. Eenmaal in Alphen aangekomen herinnerde ik me nog stukken van het parcours van de Classic d'Alphen die ik enkele jaren geleden heb gereden. Hier vind je mooie technische stukken en voelen de Kornuiten zich in hun element. Vooral toen we op de vaste route van Alpen uitkwamen ging het lekker en werd het tijd voor wat speelsheid zoals een sur place van Rick in een klimmetje wat zorgde voor de nodig krachttermen achter hem.

  Bij km 27 was het tijd voor een korte pauze en werd er druk gekeuveld. Over één ding waren we het allemaal eens, een geweldig idee om eens met een andere groep mee te rijden en zo andere mensen te leren kennen. foto2Na nog een stukje van de vaste route te hebben gevolgd werd het tijd voor de terugweg. Deze voerde nog over enkel mooie paden om vervolgens weer via de Regte Heide terug te keren naar Goirle. Enkele mensen namen direct afscheid omdat ze andere verplichtingen hadden, de rest van de groep ging naar café Mozes om iets te drinken.

Eerst werd echter een groepsfoto gemaakt en daarvoor werd de eerste de beste mooie jonge dame aangesproken om dit voor ons te doen. En dat werkt want dan glimmen ineens al die koppies van de mannen. Eenmaal binnen was het gedaan met de rust. 2 dames die rustig in een hoekje koffie zaten te drinken reageerden verschrikt met de opmerking: "Wat een vieze mannen". Ze schrokken direct van hun opmerkingen en werden politiek correct door minstens 3 man gecorrigeerd dat we smerig waren maar niet vies. De toon was gezet voor een leuke nazit met koffie en appelgebak inclusief slagroom.

foto3Omdat Marc nog niet aan zijn tax zat besloot hij op de fiets naar huis te gaan. Wij dronken nog een bakkie en namen daarna afscheid van de mannen van WTC de Hellen met de mededeling dat dit zeker een vervolg zou krijgen in de Drunense Duinen. Jammer was wel dat de aanstichter van deze ochtend niet aanwezig was, enkele mensen van WTC de Hellen hadden hem graag ontmoet(Dit komt dus goed in de return). Tijdens het laden van de fietsen en het omkleden hebben nog even de harten van enkele dames uit Goirle sneller laten kloppen, ja we stonden geparkeerd naast de bejaardensoos. Gelukkig hoefde de AED er niet aan te pas te komen(hahahaha).

Wij willen WTC de Hellen enorm bedanken voor deze mooie ochtend.

up