Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door: Toon Verdaasdonk
 
Het zoemde al weken door de vereniging.

De koppelkoers 2011 gaat beslissen over het eindklassement, voor wat betreft de "Hellenrijder 2011".
Een koppelkoers die de geschiedenis in zal gaan als "de koers waar de kampioen terug sloeg".
Een koppelkoers, welke uitstekend was voorbereid door Raymond Jansink. Hij had er zorg voor gedragen, dat de fietsers een schitterend, goed uitgepijld, parcours kregen voorgeschoteld.
Een parcours ook, waar de harde wind vrij spel had.

En tevens een zeer selectief parcours, dankzij de beklimming naar "de Biest" en dankzij enkele oversteekplaatsen, waar het ritme behoorlijk werd gebroken. Helaas kon Raymond op de dag zelf niet aanwezig zijn, maar dankzij de bereidwilligheid van Jan Wellens kunnen we stellen: een koppelkoers zonder mankementen.

Jan had 's ochtends het gehele parcours nog verkend en waar nodig nog een pijltje recht gehangen of toegevoegd en...... niet te vergeten na afloop heeft hij ook alle pijlen weer opgehaald!
Daarnaast had Raymond een beroep mogen doen op de bereidwilligheid van onze meest ervaren koppelkoersorganisatoren Dyon Staps en Hans van der Westen. De heren hebben er samen weer zorg voor gedragen dat de tijdwaarneming tot in de puntjes verzorgd was.

En... niet te vergeten: onze geblesseerde Piet Kuijten was bereid de loting te verrichten.

Dan de koers zelf: 22 Hellenrijders (waar waren de andere 135?) hadden zich ingeschreven en onder deze 22 bevond zich de, nog kansrijke, top-vier van het Hellenrijdersklassement.
Dat "kansrijk" bleek na afloop eigenlijk gewoon "kansloos"

  Ondergetekende had tevoren al veel moeite gedaan om de spanning bij de nr1 Arno Brouw op te voeren, maar dit heerschap bleef onverstoorbaar en glimlachte alleen maar. Hoewel....... "Arno vroeg voor de start toch nog even of er tijdens de familietocht misschien toch punten waren weggegeven." (Iedereen weet, dat daar geen punten te verdienen zijn, dus dat zegt wel iets over de spanning die blijkbaar toch aanwezig was.)

bolletjespet 20140205 2069261308Jan van Nunen kwam erg zelfverzekerd binnen met op zijn hoofd, jawel......."een bolletjespet". Met de mededeling: "ik ben al hemelrijder, dus ik ben niet bezig met het hellenrijdersklassement, kreeg hij de lachers natuurlijk wel op zijn hand. Wat een doorzichtige opmerking.En dan vriend Henk Brussee. In stilte, als een sluipmoordenaar was hij aanwezig. Je hoorde hem niet, maar toch. Hij wilde wel graag.

Maar... niets van dit alles. Alle medekanshebbers hadden het nakijken.
In het wiel van Neel Spapens snelde onze nummer 1 naar de winst in de koppelkoers.
Als een ware kampioen liet hij zich naar plaats 1 rijden en liet niets aan het toeval over.

brouw arnoWe kunnen Arno Brouw dan ook alvast feliciteren met de overwinning in het Hellenrijderklassement 2011.
Arno, je hebt het niet gestolen. Je bent een echte clubman, dus een zeer terechte winnaar.

(ik hoop alleen dat hij zich wat ingetogener zal gedragen dan onze hemelrijder)

Raymond, Jan, Dyon en Hans bedankt voor organisatie en ondersteuning.
En alle deelnemers bedankt voor de mooie strijd.

up