Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door: Henk van Rooij
 
Zondag, 16 september 2012
 
Aangezien ik in het eerste jaar dat ik lid was van WTC de Hellen verhinderd was om deel te nemen aan de koppelkoers, was het dit jaar voor mij de eerste keer. Je stelt je hier van alles bij voor, maar dat pakt dan toch net iets anders uit.

Om 8:20 uur was ik aanwezig bij eetcafé Mozes op De Hovel en het was er op dat moment al gezellig druk. Nog vóór ik binnen was, kreeg ik al een aantal consumptiebonnen. Na controle of iedereen aanwezig was, gingen we over tot de loting van de koppels.

brussee henkIk had vooraf al een scenario bedacht waarin ik gekoppeld zou worden aan Henk Brussee, de koploper van het Hellenrijdersklassement. Als hij door mijn toedoen op de een of andere manier zijn eerste plaats zou verspelen, zou ik daar niet echt vrolijk van worden. Gelukkig was de marge op de nummer twee Hendrik Dejonckheere groot genoeg, zodat Henk zijn eerste plaats met alléén de koppelkoers niet kon verspelen. Het was net of ik het gedroomd had, maar de eerste naam die uit de pot getrokken werd en dus de maat zou worden van Henk was die van mij. Dit hield ook in dat wij als laatste koppel zouden vertrekken. Daar was ik eigenlijk niet zo blij mee, want ons eerste kleinkind Sophie werd vroeg in de middag gedoopt en daar mocht opa natuurlijk niet bij ontbreken. De organisatie had me echter vooraf al verteld dat deelname aan de koppelkoers geen probleem zou zijn wat dat betreft.

Nadat Henk en ik onze tactiek besproken hadden, was het wachten tot wij als elfde en laatste koppel mochten vertrekken. Tussen elk vertrekkend koppel zat drie minuten, dus we hadden nog even de tijd. Kort voor het vertrek kregen wij nog een plattegrond van de route te zien. Daarnaast werd de route door Raymond toegelicht. Na bestudering van de route en het luisteren naar Raymonds uitgebreide uitleg besloten Henk en ik om met een gemiddelde van 26,99 km/u de route te gaan rijden. Uiteraard zouden we de route rijden zonder fietscomputer, horloge, hartslagmeter of gsm. Aangezien ik mijn gsm nog achter in mijn fietstrui had zitten, heb ik die bij de organisatie in bewaring gegeven.

  De temperatuur was goed en er stond ook niet veel wind, dus het was ideaal weer voor deze koers. De tocht was goed bewegwijzerd door middel van rood-witte linten. Één lint voor de kruising betekende rechtsaf en bij twee linten moesten we linksaf. Het was een mooie route in de richting van Oirschot en omgeving met weinig oponthoud wat betreft oversteken, verkeerslichten, of andere obstakels. Van andere hindernissen die ons beloofd waren, was niets te zien. Bij terugkomst op De Hovel moesten we over de 'Ringsbrug' rijden en dan de bel luiden. Na het luiden van de bel werd de tijd stopgezet.

Henk en ik hadden de route toch nog te snel gereden ondanks dat wij het rustig aan hebben gedaan, want de zondag is eigenlijk een rustdag. Het resultaat was dat wij de tocht, die 53,4 km lang was, gereden hebben met een gemiddelde van 28,17 km/u, wat goed was voor een zevende plaats in het eindklassement van deze koppelkoers. Dit betekende wel dat Henk dus geen punten had verdiend, want alleen de eerste vijf koppels konden punten verdienen. Gelukkig voor Henk kregen de nummers twee, drie en vier van het Hellenrijdersklassement ook geen punten, dus is de schade voor hem beperkt gebleven.

rooij henk vanIk vond het een leuke activiteit en ben dan ook zeker van plan om volgend jaar weer van de partij te zijn. Deze koppelkoers is voor alle leden een aanrader. Ik wil de organisatie van de koppelkoers heel hartelijk danken voor deze zeer goed georganiseerde activiteit.

Henk van Rooij

Bekijk hier de uitslag van de koppelkoers.

 

up