Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Eendaagsen

Door: Henk van Rooij
Foto's: bekijk de fotoreportage...

 
Zondag 3 november werd de sluitingsrit gereden. Opgeven kon tot en met de woensdag voor de rit, bij Guus van den Hout en Bas van Riel. De weersverwachting voor deze dag voorspelde niet veel goeds, want het zou veel gaan regenen en hard gaan waaien. Ondanks deze slechte weersverwachting had ik me toch aangemeld voor deze rit, want je bent lid van de vereniging en dan is deelnemen aan de sluitingsrit de normaalste zaak van de wereld. Ik vroeg me wel af wat er zou gaan gebeuren als die weersvoorspelling echt zou uitkomen, maar dat was zorg voor later.

De dag van de sluitingsrit was het wonder boven wonder droog en dat zou het de hele ochtend ook blijven, zag ik op Weeronline.nl. Ons vertrekpunt, De Deel, was voor deze rit speciaal al om 8.30 uur geopend en er stond voor iedere deelnemer een lekker bakje koffie of thee klaar. Als ik moet schatten, waren er toch zeker een zestigtal leden aanwezig op deze zondagochtend, onder wie diverse leden met een atb. Toen iedereen zijn bakje koffie of thee genuttigd had, werd de hele meute door de organisatie naar buiten gedelegeerd en in drie groepen verdeeld.

Sluitingsrit 2013_1Ik was ingedeeld in groep 1, de groep waar Guus van den Hout de leiding had. Guus had er zin in en dat was aan het tempo te merken. Als je normaal gesproken net als ik in de 26/28-groep rijdt, dan was dit echt werken geblazen, want het was wel droog, maar er stond een stevige wind.

 

Later op de dag hoorde ik dat ik niet de enige was die er zo over dacht. De route ging via Hilvarenbeek en De Mierden naar Reusel. Het was een mooie route met steeds goede, verharde wegen door een mooi natuurgebied.

  Sluitingsrit 2013_3De pauze was bij Taverne d’n Ouwe Brandtoren.

Deze uitspanning ligt midden in een mooi bosgebied in de nabijheid van Reusel. Daar aangekomen werden wij ook nog op de foto gezet door onze fotografen van deze dag Maaike Dejonckheere en Piet Robben.

Wij genoten, zoals gebruikelijk bij WTC de Hellen, van de koffie met een lekker stuk vlaai. Als ik zeg dat wij dit wel verdiend hadden, heb ik niets teveel gezegd. Onze voorzitter nam het woord en deed een oproep om toch zeker ook bij de algemene ledenvergadering op 18 november a.s. aanwezig te zijn. Tot slot had Hendrik Dejonckheere nog een mededeling met betrekking tot de toerkalender van 2014.

Na de pauze ging de rit met een kleine omweg en gelukkig ook met gedeeltelijk wind in de rug terug naar Goirle. Bij café Mozes in Goirle op de Hovel aangekomen werd er onder het genot van een drankje en een traditioneel broodje kroket nog wat gekletst en ging iedereen voldaan naar huis.

rooij henk vanIk wil Guus en Bas via deze weg heel hartelijk danken voor de mooie en goed georganiseerde rit die zij voor ons hebben uitgezet.

Henk van Rooij

up