Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Recent nieuws

verslag Wandeltocht

Lobelia - Huis ter Heide – Een aangename ervaring

De wandeltocht van onze vereniging is een jaarlijks terugkerend moment waarop we naast de fietsende leden ook met veel partners kennis kunnen maken. Dit jaar was niet anders. Vanochtend was er enige spanning bij de organisatie: zouden de ingeschreven leden wel komen opdagen met deze weersvoorspelling? Een fikse bui om 8.30 uur zou die beslissing waarschijnlijk negatief beïnvloeden. 23 fietsende leden hadden zich ingeschreven waarvan velen met partner of met een vriendin. wandeltocht 2017Weer eens bleek dat fietsers geen mietjes zijn, uiteindelijk waren er 37 wandelaars present.

De Moerse hoeve leek op alles voorbereid, maar ondanks een goede afspraak en een bevestiging per mail dat alles geregeld was, stond er één bedienend personeelslid dat ook nog voor het ontbijt van een complete trouwpartij moest zorgen en van geen glutenvrij gebakje wist. Het dreigde een oefening te worden in geduld. Corry en Monique, haar vriendin, schoten in de houding en voegden zichzelf toe aan de bediening. Aan de drie tafels was er ondertussen genoeg te bespreken. In deze samenstelling zie je elkaar niet vaak. Het weer was aanvankelijk het onderwerp maar dat werd allengs beter. Uiteindelijk was iedereen blij dat Toon om 10.15 uur het sein gaf voor de start van de wandeling.
wandeltocht 2017 wandeltocht 2017 wandeltocht 2017 wandeltocht 2017 wandeltocht 2017 wandeltocht 2017 wandeltocht 2017 

  Het peloton kwam op gang met Corry aan de leiding, maar na 300m werd de leiding overgenomen door Zoef de haas (Ad van der Sluis) en Roger Rabbit (Cees Leyten) zij stonden de leiding niet meer af. Met korte stapjes en zonder het gesprek te onderbreken trokken ze het gezelschap op een lint. Langs de vennetjes en de uitzichtpunten kris kras door het domein. Een slinger van 37 mensen is best een apart gezicht.wandeltocht 2017 Werkzaamheden aan de vlonder door het ven waren geen reden om de route te wijzigen.
Van het gezelschap was er slechts een kleine minderheid die hier ooit gewandeld had. Dat lint werd op een gegeven moment zo lang dat vooraan werd doorgelopen waar het linksaf had gemoeten. Een kleine rimpeling in het gezelschap waardoor iedereen weer kon aansluiten en we via een alternatief weer op de juiste weg kwamen.
Bij terugkeer in de Moerse hoeve was alles anders. Nu stonden er drie man klaar om het werk van die ene vrouw van s’ochtends te doen. Even napraten werd vooral vooruitkijken naar de jaarvergadering van maandag en het volgend seizoen. Om 14u was het tijd om op te breken een wel bestede dag.
wandeltocht 2017 wandeltocht 2017 wandeltocht 2017 wandeltocht 2017 wandeltocht 2017 wandeltocht 2017 wandeltocht 2017
up