Wieler Toer Club De Hellen

Inlogformulier

Recent nieuws

Workshop bij TCT '93

Workshop “Bewustwording van veiligheid” bij TCT’93
tct931Midden vorig jaar werd er contact gelegd tussen de besturen van TCT’93 en WTC De Hellen met als centraal item ‘het invoeren van wegkapiteins’. Een en ander resulteerde al heel snel in de hamvraag of WTC De Hellen genegen was om TCT’93 hiermee de helpende hand te bieden...
Kort daarop werden er enkele tourritten gepland vanaf De Deel, om een aantal geïnteresseerde clubleden van TCT’93tct933 te kunnen laten ‘proeven’ aan het fenomeen wegkapitein tijdens het (mee)rijden in de groep. Het enthousiasme hieromtrent was groot, en mede hierdoor was voor het bestuur van TCT’93 duidelijk dat ze vanaf seizoen 2017 ook zouden gaan starten met wegkapiteins.
  Twee datatct932
In goed onderling overleg werden twee data afgesproken voor het verzorgen van de workshop “Bewustwording van veiligheid”, die eerder door Marc Brock Govert van GorpMarc Brock en ondergetekende middels een presentatie werd samengesteld.

Op 11 en 18 februari was het dan zover, en hadden we in totaal 16 leergierige toerfietsers ‘aan tafel en op de fiets’; om de theorie én de fijne kneepjes in de toerfietspraktijk over “veiligheid” eigen te maken. Prima opkomst natuurlijk voor twee educatieve sessies die plaatsvonden in een prettige onderlinge sfeer.

Resultaat: 

tct934


16 nieuwe wegkapiteins bij TCT’93 die klaar zijn om seizoen 2017 veiliger te laten verlopen. Wij wensen hun daarmee van harte veel succes toe!

Met vriendelijke groet,
Govert van Gorp
Veiligheid-cie

up